Fiica și ginerele lui Trump își continuă afacerile!

Fiica președintelui american Donald Trump, Ivanka, și soțul acesteia Jared Kushner și-au menținut investițiile imobiliare și afacerile la nivelul a sute de milioane de dolari, potrivit unor documente făcute publice de Casa Albă, unde cei doi ocupă posturi importante, transmite sâmbătă AFP, potrivit Agerpres.

După ce Donald Trump a câștigat scrutinul prezidențial în noiembrie, vastul său imperiu financiar a fost examinat cu lupa de experți în etică, aceștia estimând că există grave probleme de conflict de interese și numeroase întrebări privind absența unei limite clare între afacerile lui Trump — și cele ale familie sale — și funcția sa politică.

Documentele difuzate vineri arată că Ivanka Trump și soțul său, ambii consilieri oficiali apropiați ai președintelui, continuă să perceapă venituri din activele lor ce valorează între 240 și 740 milioane de dolari.

Ivanka Trump, care a anunțat recent că va fi consilier neremunerat al președintelui, își va păstra acțiunile, estimate între 5 și 25 milioane de dolari, deținute la Trump International Hotel, situat la câteva străzi distanță de Casa Albă. Între ianuarie 2016 și martie 2017, aceste acțiuni i-au adus între 1 milion și 5 milioane de dolari, potrivit documentelor.

La rândul său, Jared Kushner, unul din consilierii principali ai lui Trump, cu mare influență pe subiecte interne și internaționale, va continua să încaseze venituri de pe urma numeroaselor holdinguri al familiei sale.

Documentele difuzate de Casa Albă prezintă și averile lui Gary Cohn, fost președinte al băncii Goldman Sachs, actual șef al National Economic Council (NEC), și Steve Bannon, consilierul strategic al lui Trump.

Cohn a declarat o avere între 253 și 611 milioane de dolari, și un venit de până la 77 milioane de dolari în 2016. În ce-l privește pe Bannon, averea sa principală provine din firma de consultanță, evaluată între 5 și 25 milioane de dolari. Bannon a declarat că a primit 191.000 de dolari pentru consultanță din partea site-ului de știri pro-Trump Breitbart News pe care l-a condus anterior, și peste 125.000 de dolari de la firma de date Cambridge Analytica, care a lucrat pentru campania candidatului republican.

Administrația Trump este considerată una din cele mai bogate din istoria Statelor Unite. Agenția Bloomberg estimează că averile cumulate ale miniștrilor și înalților reponsabili se ridică la aproximativ 12 miliarde de dolari.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.