Legea prevenției, susținută de patronate

Share:

Guvernul vrea ca Fiscul să fie ceva mai indulgent cu sancţiunile şi să nu dea amenzi de la primul control. Aşa prevede viitoarea lege a prevenţiei care e pusă în dezbatere publică. Atenţie însă, nu se va aplica pentru infracţiuni, munca la negru sau atunci când sunt puse în pericol sănătatea şi viaţa consumatorilor.

Nedepunerea unor declaraţii fiscale, calcule greşite de taxe şi impozite, înregistrarea eronată în contabilitate a unor cheltuieli. În total, 296 de contravenţii, majoritatea la Codul fiscal şi legislaţia muncii, ar putea să nu mai fie sancţionate de la un prim control al Fiscului. Chiar şi atunci când verificarea este făcută de Direcţia Antifraudă.

Patronii vor avea un răgaz de până la 3 luni să îşi remedieze problemele şi abia apoi ar putea primi sancţiuni.

Modificări sunt prevăzute de legea prevenţiei iniţiată de Guvern la propunerea şefilor Parlamentului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu.

Reprezentanţii patronatului susţin legea.

Specialiştii în fiscalitate atrag atenţia că legea ar putea încuraja corupţia inspectorilor veniţi în control.

Legea Prevenţiei nu se va aplica însă în cazul infracţiunilor, când se constată munca la negru sau plata salariaţilor sub nivelul salariului minim garant, când este pusă în pericol sănătatea şi viaţa consumatorilor sau când urmează să se ia măsuri de executare silită.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.