Moment istoric: TVR și-a plătit datoriile la buget!

0

Aţi auzit, cu siguranţă, de nenumărate ori, despre situaţia Televiziunii Române, datoriile acumulate într-un deceniu, imposibilitatea de a le plăti şi cea mai mică taxă din Europa. De astăzi, Televiziunea nu mai are datorii la bugetul de stat şi a plătit cea mai mare parte a datoriilor comerciale. Deşi e 1 aprilie, nu vă păcălim, este cât se poate de adevărat şi o promisiune pentru noi toţi că se vor întoarce vremurile bune şi emisiunile de succes de altădată.

Aşa cum a fost prevăzut în Legea bugetului de stat pe 2017, SRTV a plătit la bugetul de stat 522 de milioane de lei. Schimbarea sursei de finanţare a permis plata acestei datorii acumulate într-un deceniu. În urma acestui demers, A.N.A.F. ridică sechestrul de pe toate bunurile TVR.

Pe de altă parte, plata făcută unor parteneri comerciali strategici, gen European Broadcasting Union, permite siguranţa că vom participa la mari evenimente europene, cum este concursul Eurovision sau că vom transmite cu siguranţă Campionatele Mondiale de fotbal în 2018 şi 2022.

Revenirea la o situaţie financiară normală ne va permite să producem pentru telespectatori emisiuni de anvergură, evenimente speciale, spectacole, piese de teatru, caravane în ţară, aşa încât să venim din nou în mijlocul publicului nostru.

Schimbarea sursei de finanţare nu va afecta imparţialitatea programelor TVR. SRTV are suficiente mecanisme interne şi conştiinţe libere care să păstreze independenţa editorială.

TVR a încheiat anul trecut cel mai greu an din istoria sa şi faptul că, după 10 ani de indecizie s-a găsit o soluţie, ne obligă să începem reconstrucţia unui brand care trebuie să devină reperul media al românilor.

Premisele sunt create, cu atât mai mult cu cât plata acestor datorii vine pe fondul unei alte ştiri importante.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.