Macron și Le Pen, umăr la umăr în sondaje!

0

Mai sunt trei săptămâni până la prezidenţialele din Franța, iar sondajele de opinie arată o luptă foarte strânsă în primul tur. Emmanuel Macron, independent de centru, și populista Marine Le Pen sunt aproape la egalitate în sondaje. La balotaj însă, pe 7 mai, Macron ar urma să o învingă pe Marine Le Pen.

Macron le a cerut susținătorilor să-l ajute să o excludă pe Marine Le Pen încă din primul tur de scrutin, pe 23 aprilie.

Adversarul nostru nr.1 este Frontul Naţional. Nu, nu-i huiduiţi! Luptaţi împotriva lor! Să-i scoatem din cursă, a spus Emmanuel Macron.

Sondajele însă arată un scor foarte strâns pentru primul tur. Chiar dacă în al doilea Macron ar urma să o învingă fără probleme pe lidera Frontului Național. Sociologii constată că pe măsură ce te îndepărtezi de Paris, sprijinul pentru ideile anti-imigranți și anti-Uniunea Europeană vehiculate de Marine Le Pen e tot mai puternic.

Oamenii din aceste zone se simt abandonaţi, izolaţi. Marine Le Pen a preluat aceste percepţii şi se doreşte purtătoarea de cuvânt a acelor ce se simt uitaţi, spune sociologul Jerome Fourquet.

Marea necunoscută, însă, rămâne, deocamdată, cum vor vota nehotărâții, care nu sunt deloc puțini: circa 40% dintre alegători spun că nu s-au decis încă.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.