Ministrul Justiției ar putea fi demis!

0

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, la România TV, că se va discuta în Coaliție rezultatul evaluării făcute de ministrul Justiției, Tudorel Toader, și nu neapărat despre menținerea sau nu a acestuia în echipa guvernamentală.

Întrebat dacă se va discuta situația ministrului Justiției în următoarea ședință a Coaliției, Liviu Dragnea a declarat că va face acest lucru, însă nu neapărat despre menținerea sau nu a acestuia în echipa guvernamentală.

„Sigur că vom discuta subiectul acesta, nu neapărat despre domnul ministru, referitor la menținerea sau nu în echipa guvernamentală, pentru că nu a făcut neapărat un lucru foarte grav. Eu am spus că sunt dezamăgit și spun în continuare, pentru că (…) am spus că voi susține decizia ministrului, (…) dacă este bine argumentată. Eu am fost dezamăgit că a fost o argumentație lungă, care te trimitea cu gândul într-o anumită decizie și decizia a fost cu totul alta”, a spus şeful PSD.

Liderul social-democrat a adăugat că nu este importantă schimbarea șefilor Direcției Naționale Anticorupție și Parchetului General, ci evaluarea acestor instituții.

„E mai puțin important dacă rămân în funcție cei doi procurori, despre care a fost vorba, doamna Kovesi și domnul Lazăr, foarte important este să se facă o evaluare a managementului acestor instituții. (…) Nu s-a făcut o evaluare de vreo zece ani a acestor instituții. Nu cred că este sănătos, nu este în regulă”, a menționat Liviu Dragnea.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat joi, în legătură cu procedura de evaluare a activității procurorului general Augustin Lazăr și a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, că și-a exercitat competențele legale și constituționale.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.