Mititelu sare în sprijinul lui Becali

0

Gigi Becali primește un ajutor neașteptat din partea lui Adrian Mititelu în războiul cu CSA.

Adrian Mititelu a făcut publice documente care arată că nu pot exista echipe departamentale, ceea ce o pune pe CSA Steaua într-o poziție vulnerabilă atunci când va încerca să promoveze echipa în Liga a II-a.  Documentele demonstrează că cluburile de fotbal se pot organiza ca asociații fără scop lucrativ sau ca Societăți Comerciale pentru a juca fotbal la nivel profesionist, relatează Romaniatv.net.

„Primul set de acte arată clar corespondența Ministrului Justiției cu FRF. Le spune tot ce trebuie să facă. Cluburile de fotbal trebuiau atunci reorganizate după legislația în vigoare. Concluzia este că până în 1994 toate cluburile trebuiau să devină profesioniste, în sensul că trebuiau să devină Societate Comercială sau Asociație, nu aveau dreptul de a juca în Liga I și a II-a.

Erau retrogradate! Clubul Sportiv al Armatei Steaua s-a transformat abia în 1998 în Asociație, deci a funcționat câțiva ani ilegal. E clar! Ordinul e clar! Asta justifică de ce s-a privatizat Universitatea Craiova așa devreme, din 1991.

Toate cluburile, mai puțin Clubul Sportiv al Armatei nu au făcut-o. Eu nu înțeleg cum au funcționat ei pentru că erau club departamental. Dacă tu nu mai poți juca, cum să ajungi să-i ceri lui Becali palmaresul, brandul. Cu emblema e treaba lor, dar numele și palmaresul nu au cum să îl ia. Aceste acte închid discuțiile cu privire la identitatea sportivă. Dacă ai continuitate sportivă ai tot, nume, palmares. Emblema este altceva”, a declarat Adrian Mititelu pentru GSP.

„Acel club al Armatei nu va putea juca niciodată în prima ligă profesionistă pentru că nu se poate prin statut. Tocmai de aceea s-au rupt cluburile departamentale acum mulţi ani. Cât timp patronul va fi MApN, acea echipa nu va putea juca în prima liga. Decât dacă o vor da unui alt om, adică unui alt Becali. Şi unde se va ajunge? În aceeaşi situaţie de acum”, a spus Marius Mitran, oficial LPF.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.