Dacia crește vânzările în Franța

Share:

Înmatriculările de autoturisme Dacia noi în Franța au înregistrat în martie o creștere de 9,5% în ritm anual, la 12.167 unități, arată datele publicate luni de Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA).

În rândul marilor producători auto, luna trecută vânzările Toyota și Fiat Chrysler Automobiles (FCA) au urcat cu 34% și, respectiv, 18%, în timp ce livrările grupurilor franceze Renault și PSA Peugeot Citroen au urcat cu 5,3% și, respectiv, cu 8,5%. Grupul german Volkswagen AG a înregistrat un declin al vânzărilor de 3%, iar Ford un avans de 5,6%, informează Agerpres.

Pe ansamblu, piața auto franceză a înregistrat în martie un declin de 7%, fiind înmatriculate 211.254 autoturisme noi. În primele trei luni din acest an, au fost înmatriculate în Franța 541.065 unități, un avans de 4,8% comparativ cu perioada similară din 2016.

Franța rămâne a treia mare piață auto din Uniunea Europeană, în urma Germaniei și Marii Britanii, dar înaintea Italiei și Spaniei.

Înmatriculările de autoturisme Dacia noi în Franța au înregistrat în perioada ianuarie — martie 2017 o creștere de 5,4%, la 30.152 unități, comparativ cu perioada similară din 2016.

În primele trei luni din acest an vânzările Toyota și Fiat Chrysler Automobiles (FCA) au urcat cu 25,2% și, respectiv, 14,2%, în timp ce livrările grupurilor franceze Renault și PSA Peugeot Citroen au urcat cu 4,2% și, respectiv, cu 3,7%. Grupul german Volkswagen AG a înregistrat un declin al vânzărilor de 2,7%, iar Ford un avans de 10,8%.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.