România, creștere semnifică la comerțul cu amănuntul

0

Slovenia, Luxemburg, Lituania și România au înregistrat în februarie cel mai semnificativ avans din Uniunea Europeană al comerțului cu amănuntul, comparativ cu perioada similară din 2016, arată datele publicate marți de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În zona euro, comerțul cu amănuntul a crescut cu 1,8% în ritm anual, în timp ce în Uniunea Europeană s-a înregistrat un avans de 2,2%. Comerțul cu amănuntul în UE 28 a fost influențat de faptul că vânzările de produse non-alimentare au urcat cu 3,4%, cele de combustibili au crescut cu 1%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi și țigări s-au majorat cu 0,9%, informează Agerpres.

Cele mai mari creșteri au fost raportate în Slovenia (16,8%), Luxemburg (12,9%), Lituania (7,6%) și România (7,5%), singurele scăderi fiind înregistrate în Belgia (minus 3,2%), Malta (minus 0,9%) și Danemarca (minus 0,2%).

În februarie 2017 comparativ cu luna precedentă, comerțul cu amănuntul a crescut cu 0,7% în zona euro și în UE28, după ce în ianuarie s-a înregistrat un avans de 0,1% în zona euro și de 0,2% în Uniunea Europeană. Comerțul cu amănuntul în UE 28 a fost influențat de faptul că vânzările de produse non-alimentare au urcat cu 1,1%, în timp ce vânzările de combustibili au crescut cu 0,7%, iar vânzările de alimente, băuturi și țigări s-au majorat cu 0,5%.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.