Radioterapie de ultima generație la spitalul OncoFort

Gral Medical a finalizat investiția de 5,5 milioane euro în cea mai modernă secție de Radioterapie a spitalului OncoFort, fiind dotată cu cel mai avansat aparat de radioterapie din România (Elekta Versa HD).

Potrivit unui comunicat de presă remis miercuri Agerpres, în cadrul secției 2 de radioterapie, în prima lună de la inaugurare au fost tratați peste 100 de pacienți, dublu decât în mod normal, deoarece noul aparat de radioterapie permite o viteză mult mai mare de tratament.

‘Chiar dacă proiectul de investiții este funcțional așa cum ne-am dorit, ne-am propus să mergem mai departe cu investiții noi în anul 2017, vom inaugura în provincie un centru oncologic cu spitalizare de zi și vom pune la punct dezvoltarea spitalului OncoFort până la 120 de paturi’, a declarat Robert Șerban, acționarul Gral Medical, prin intermediul comunicatului de presă.

Acceleratoarele de particule de ultimă generație au ca scop distrugerea tumorilor maligne și protejarea țesutului sănătos.

„Acceleratorul de particule, Versa HD, permite un calcul o planificare dozimetrică mai precisă, distribuie mai eficient doza de radiație în tumora, dotarea cu peste 160 de lamele (dublu față de alte aparate) permite iradierea unui volum tumoral mult mai mare, timpul de tratament s-a micșorat la doar 5 minute datorită tehnicii moderne VMAT (volumetric modulated arc therapy) ce permite tratament continuu prin modularea intensității odată cu creșterea vitezei de rotație a aparatului, pot fi tratate tumori profund plasate în zonele organelor de risc, toxicitatea acută și tardivă este mult mai redusă, asigurarea calității (QA) și ghidajul combinat, bazat atât pe repere osoase cât și pe corelația fiziologică a regiunii iradiate (Cone Beam CT), garantează acuratețea tratamentului. Elekta Remote Services monitorizează în mod proactiv, în timp real, funcțiile cheie ale sistemului și oferă notificări ale potențialelor probleme”, susține comunicatul de presă.

Totodată aparatul Versa HD oferă medicilor specialiști în tratarea cancerului, flexibilitatea de a se angaja în terapii convenționale, limitate până-n acest moment, pentru a trata un spectru larg de tumori pe toate zonele corpului.

Datorită imaginilor 4D corelate anatomic, aparatul tratează cancerul mamar și pulmonar cu riscuri cardiace mai mici, tratează cancerul de prostată fără a necesita modalități suplimentare de ghidaj, oferă planuri complexe pentru cancerele din sfera ORL cu 42% mai rapide.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.