Totul despre Festivalul de Film Cinepolitica

0

Festivalul Internațional de Film Cinepolitica, ajuns la ediția a VI-a, se va desfășura în perioada 20 – 23 aprilie, la Cinema Elvira Popescu.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor transmis joi Agerpres în competiția festivalului sunt înscrise șapte pelicule, printre acestea numărându-se documentarul istoric „Războiul Regelui” în regia lui Trevor Pots.

„Povestea deciziei unui rege care, într-un punct critic în al Doilea Război Mondial, a renunțat la sprijinul acordat Germaniei, îndreptând România spre Aliați și a grăbit sfârșitul războiului. Este o poveste a intrigilor de palat. Și o poveste a decepțiilor. De la Palatul Buckingham spre București. De la Moscova spre Washington. Semnale diplomatice pierdute, spioni aristocratici, șantaj sub amenințarea pistolului. Și curajul unui tânăr rege ce a îndrăznit. Izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial găsea România ca o națiune tânără, de abia atingând vârsta de 20 de ani”, se arată în comunicat.

Din competiția Cinepolitica fac parte și filmele „Ucenicul”/”The Apprentice” (regia Junfeng Boo), „Recolta de oameni”/”Human Harvest” (regia Leon Lee), „Patria e a noastră”/”Chez Nous” (regia Lucas Belvaux), „Putin pentru totdeauna?”/”Putin Forever” (regia Kiril Nenashev), „Adăpostul din interior”/”Beyond The Mountains and Hills” (regia Eran Kolirin) și „Ciocnirea”/”Clash” (regia Mohamed Diab).

Premiul pentru Cel mai bun film — Trofeul Cinepolitica, în valoare de 2.500 de euro, va fi oferit de Institutul Cultural Român.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.