Târgul de carte pentru copii de la Bologna

Cum să le explici copiilor fenomenul migrației? Este una dintre întrebările la care au încercat să răspundă organizatorii Târgului de carte pentru copii de la Bologna, cel mai important de gen din Europa, care găzduiește în acest an 1.300 de expozanți din 75 de țări. Această a 54-a ediție, care se încheie joi, celebrează și mariajul dintre cartea tipărită și cea digitală, prin intermediul așa-numitei „cărți augmentate”, relatează AFP.

Există un cuvânt de origine orientală, „abracadabra, despre care se crede că a fost inventat pentru ca copiii să se joace de-a magicienii. În realitate, înseamnă ‘vorbind, eu creez'”, explică scriitorul italian Antonio Ferrara.

„Pentru autorul care sunt, asta vrea să spună că un lucru care nu există, precum încrederea în altul sau dorința de a primi un străin, se poate realiza dacă îl povestim bine”, adaugă el.

Acțiunea ultimei sale cărți, „Casa Lampedusa”, lansată la Bologna, se desfășoară pe mica insulă din Mediterana unde mult timp au debarcat zeci de mii de migranți pe ambarcațiuni improvizate.

Scriitorul povestește, din perspectiva unui băiat de 13 ani, cum locuitorii acestei mici bucăți de pământ se vor transforma, puțin câte puțin, în eroi ai vieții cotidiene.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.