Expoziția „Glass Nouveau”, vernisată la Deva

0

Prima expoziție de oglinzi vitrate din Europa a fost vernisată, vineri seara, în spațiul destinat artelor vizuale în Palatul Magna Curia din Deva, artistul Cristian Florin Angelescu propunând publicului 30 de lucrări în care a combinat, cu talent, bucățile de sticlă, culorile și oglinda, într-un efort menit să redea farmecul unui obiect pe care îl folosim în fiecare zi.

Potrivit specialiștilor Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva, care a găzduit evenimentul, expoziția intitulată „Glass Nouveau” este prima de acest fel din Europa. Lucrările sunt inspirate din stilul ‘art nouveau’, artistul afirmând că oamenii trebuie să treacă printr-un filtru artistic obiectele produse în serie și ieftin, ca efect al globalizării, scopul final fiind acela ca frumusețea să revină în cotidian, informează Agerpres.

„Acum mai bine de o sută de ani, oglinda era amplasată la loc de cinste, în saloane și livinguri. De mai multă vreme însă, oglinda a fost alungată, surghiunită în locuri strâmte, prost iluminate. Cred că-i ajung anii petrecuți găurită în patru colțuri și țintită de faianța din baie sau lipită cu bandă dublu adezivă de ușa dulapului din dormitor. Cred că a venit momentul să o eliberăm din nou, să o împodobim și să o lăsăm să ne bucure pe toți”, a declarat artistul la vernisajul expoziției sale.

Cristian Angelescu a explicat că ideea de a combina oglinda cu vitraliul i-a venit în urmă cu doi ani, când a realizat și prima lucrare. Apoi a continuat cu modele mai complexe, atât din punct vedere cromatic, cât și ca formă a pieselor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.