Medvedev vorbește de o confruntare militară cu SUA!

0

Prim-ministrul rus Dmitri Medvedev s-a plâns că loviturile cu rachete de croazieră ale Statelor Unite asupra unei baze aeriene siriene au fost la un pas de o confruntare militară cu armata rusă, informează Reuters.

Oficiali americani au informat forțele ruse înaintea atacului — destinat să pedepsească guvernul sirian pentru ceea ce afirmă ei că a fost un atac cu arme chimice la începutul acestei săptămâni—, evitând lovirea personalului rus.

Imagini din satelit sugerează că baza aeriană Shayrat, care a fost lovită, găzduiește forțe speciale și elicoptere militare ruse, în cadrul eforturilor Kremlinului de a ajuta guvernul sirian să lupte împotriva Statului Islamic și altor grupuri militante.

Medvedev a scris pe rețelele de socializare că loviturile SUA au fost ilegale și „la un pas de o confruntare militară cu Rusia”.

Reamintim că Viaceslav Volodin, președintele Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), a avertizat că rolul de „polițist mondial” ar putea avea consecințe pentru SUA, anunțând că Duma se va adresa astăzi cu un apel către Europa în contextul atacului american asupra bazei siriene de lângă Homs.

„Nu exclud că încă de astăzi vom discuta acest subiect și vom lansa un apel către Adunarea Parlamentară a OSCE și Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Țările europene trebuie să înțeleagă că tot ceea ce fac acum Statele Unite ale Americii, lovind Siria, se poate întoarce împotriva noastră, împotriva tuturor țărilor europene”, a afirmat, vineri, Volodin, un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin.

În opinia sa, atacul american asupra bazei aeriene siriene a asigurat practic un răgaz grupării jihadiste Statul Islamic. „ISIS …. aplaudă astăzi SUA, care i-au acordat o pauză și posibilitatea de a-și consolida forțele”, a spus președintele Dumei de Stat, adăugând că acum sunt practic „anulate” toate măsurile întreprinse de Rusia și de cei care au sprijinit aceste măsuri, între care și SUA, în problema siriană și care vizau de fapt combaterea terorismului.

Viaceslav Volodin a cerut să se facă totul pentru a preveni evoluția evenimentelor din Siria după scenariul irakian.

La fel ca administrația de la Kremlin, președintele Dumei a insistat că atacul cu rachete american a fost efectuat „sub pretextul complet fals” că Siria ar deține arme chimice, în timp ce aceasta nu ar fi adevărat, susține el.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.