Târguri și concerte, de Florii, în Capitală

Share:

Mai multe manifestări expoziționale, concerte și târguri de produse tradiționale vor avea loc în București în weekendul Floriilor.

La Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” se va desfășura, sâmbătă și duminică, evenimentul cultural „Vin Floriile cu soare și soarele cu Florii”. Programul cuprinde muzică, dans și poezie, la eveniment fiind invitați ansamblul folcloric Dunărica — Năsturelul (Teleorman), grupul folcloric Fluierașii de la Dobrotești (Teleorman), ansamblul folcloric Miorița — Cornățelu (Dâmbovița), corul Canticum, interpreții de muzică populară Doina Lavric, Gheorghița Nicolae, Narcisa Băleanu, Anuța Arghiroi, Andra Matei, Adriana Deaconu, Florin Pârlan, Traian Frâncu. Prezintă actorul Alexandru Nicolae Mihai, informează Agerpres.

De asemenea, în cadrul muzeului, la „Târgul de Florii”, deschis între orele 9,00 — 19,00, vizitatorii se vor putea întâlni cu meșterii populari și producătorii de preparate din gastronomia tradițională și produse bio, vor putea participa la ateliere interactive de încondeiere a ouălor.

În cadrul unui dialog al civilizațiilor, vizitatorii sunt invitați să descopere spiritul Indiei luând parte la un atelier de dans clasic și un spectacol oferit cu sprijinul Centrului Cultural „Rabindranath Tagore”.

În ziua de Florii, toți cei care poartă nume de flori au acces gratuit la Muzeul Satului.

* Flori de mină în culori și forme diferite sunt expuse la Muzeul Național de Geologie, de vineri până duminică, în cadrul evenimentului „Târg de Florii”. O multitudine de colecții de minerale, bijuterii, pietre prețioase și semiprețioase sau obiecte de decor din cristale sunt prezentate de cei peste 30 de expozanți participanți, iar punctul de atracție îl constituie geodele de ametist și citrin. Alte eșantioane din diferite zone ale tării, cu valoare estetică sau științifică deosebită, sunt prezentate publicului vizitator de specialiști ai Institutului Geologic al României.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.