Ipoteza crimei în cazul Vasile Turcu, eliminată!

Vasile Turcu s-a sinucis, iar una din cauzele care au dus la acest gest ar fi datoriile pe care fostul finanţator al echipei Dinamo le avea la cămătari şi la alte persoane publice. Cu toate acestea, concluzia nu a fost însuşită oficial de anchetatori, care nu au închis încă dosarul lui Turcu. Procurorii au aşteptat un element esenţial din anchetă, care a ajuns de curând la dosar. 

Ca la orice moarte în condiţii suspectă, poliţiştii şi procurorii au mers pe toate ipotezele care stăteau în picioare în cazul decesului milionarului Vasile Turcu, scrie cancan.ro. Sinuciderea a căpătat tot mai mult contur, datorită biletului lăsat de omul de afaceri familiei, dar nu a fost neglijată nici ipoteza unei crime care apoi să fi fost „mascată” cu o aşa-zisă sinucidere.

Anchetatorii au mers şi pe această pistă, pentru că Vasile Turcu avea şi duşmani şi datorii, în ciuda faptului că era cunoscut drept un om de cuvânt în privinţa finanţelor. Aşadar, în schiţele de lucru ale procurorilor s-a prefigurat chiar şi ipoteza unei crime iar printre cei bănuiţi s-ar fi aflat chiar şi apropiaţi, legaţi direct cu interese financiare, susţin surse din rândul anchetatorilor. Din acest motiv, au fost audiate toate persoanele apropiate afaceristului, printre care şi amanta acestuia.

„Cheia” anchetei se află însă în biletul pe care Turcu l-a lăsat familiei şi unde încearcă să-şi justifice sinuciderea. Acesta le-a lăsat fiului şi soţiei sale evidenţa clară a datoriilor, spunându-le să le achite în numele lui. Turcu avea de restituit câteva milioane de euro, iar printre finanţatorii lui au fost Cristi Borcea sau Giovani Becali dar şi cămătarii din neamul Duduienilor. Numai acestora avea să le dea 250.000 de euro, şi aşa a ajuns Bentley-ul lui Turcu, pe care a dat 300.000 de euro, la „Sefor”.

Revenind la bilet şi la ipotezele de lucru ale criminaliştilor, aceştia au luat în calcul şi pe cea a unei posibile crime, mascate apoi într-o sinucidere. Din acest motiv, au mai recurs la administrarea unei probe extrem de importante în anchetă, care abia acum a lămurit misterul. Oamenii legii s-au gândit, mai exact, că altcineva ar fi putut să scrie biletul lăsat de Vasile Turcu, care ar fi putut fi ucis prin sugrumare şi apoi atârnat în ştreang. Biletul a lămurit însă totul pentru că experţii grafologi au stabilit că scrisul îi aparţine milionarului, fără dubii!

În aceste condiţii, ipoteza crimei mascate în sinucidere a pierdut tot mai mult teren, iar procurorii analizează acum şi o altă variantă. Mai exact, aşa zisa „determinare a sinuciderii”. Anchetatorii vor să afle dacă Turcu ar fi putut fi pus sub o asemenea presiune psihică încât să fie practic obligat să-şi ia singur viaţa ca să scape. Din acest motiv, urmează să răspundă întrebărilor procurorilor şi persoanele care îl „finanţaseră” cu diverse împrumuturi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.