Studenții din București, peste cei de la Harvard

4 studenţi ai Facultăţii de Drept din Bucureşti au demonstrat că sunt mai buni decât colegii lor de la Harvard sau Stanford. Tinerii au câştigat locul 3 la cel mai mare concurs de pledoarii din lume, o performanţă care le deschide multe uşi. Deja au primit oferte de burse din străinătate. Cu toate acestea, nu se grăbesc să plece.

Concursul de drept şi arbitraj internaţional a avut loc anul acesta la Hong Kong. Au participat echipe de la 350 de universităţi din întreaga lume.

Echipa Universităţii din Bucureşti a fost singura echipă europeană care a ajuns până în semifinală.
Pledoariile susţinute în faţa unor arbitri internaţionali le-au adus locul 3 în lume. Doi dintre studenţi au obţinut şi câte o menţiune pentru cel mai bun pledant.

Tinerii nu se grăbesc să plece din ţară. Învăţământul românesc este performant, cred însă că profesia de avocat ar putea fi îmbunătăţită.

Un avocat român a fost printre arbitri la Hong Kong. Are şi o altă versiune despre câştigători.

David Oprea: „După cum am calculat noi, suntem pe locul 2 la acest concurs, împreună cu Singapore, pentru că finala a fost între două universităţi din India„.

Peste câteva zile va avea loc la Viena o altă etapă a concursului de pledoarii. Alţi 4 studenţi ai Facultăţii de Drept se vor duela cu echipe de la universităţi din întreaga lume, precum Yale, University College of London, Queen Mary sau Universitatea Stockholm.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.