Aleksei Navalnîi, eliberat după 15 zile de arest

0

Principalul opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, a fost eliberat luni la capătul a 15 zile de arest, după ce a organizat o manifestație de amploare, la 26 martie, fără să fi avut autorizația primăriei moscovite.

Navalnîi a fost condamnat la 15 zile de detenție pentru că a refuzat să se supună ordinelor polițiștilor.

Alte 500 de persoane au fost reținute la manifestațiile împotriva corupției, organizate în centrul Moscovei, potrivit datelor oficiale. Susținătorii lui Navalnîi afirmă că numărul celor reținuți este cel puțin dublu.

Ei au organizat manifestații în cel puțin 100 de orașe în toate țara în aceeași zi pentru a-și exprima susținerea pentru liderul opoziției care intenționează să candideze împotriva lui Vladimir Putin la alegerile prezidențiale prevăzute pentru începutul lui 2018, însă candidatura sa riscă să fie obstrucționată de o recentă condamnare la cinci ani de închisoare cu suspendare pentru deturnare de fonduri, potrivit news.ro.

Săptămâna trecută, Parlamentul European a condamnat în mod ferm arestarea în Rusia a lui Aleksei Navalnîi și a altor manifestanți, precum și tentativele de ”reducere la tăcere” a opozantului rus, după manifestațiile masive împotriva corupției care au avut loc la sfârșitul lunii martie.

Rezoluția adoptată de către eurodeputați cu o largă majoritate a ”condamnat operațiunile poliției din Federația Rusă ce vizează prevenirea și dispersarea manifestațiilor pașnice împotriva corupției, precum și detenția a sute de cetățeni, printre care și Aleksei Navalnîi și tentativele continue de a-l reduce la tăcere”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.