Nicușor Dan atacă dur coaliția PSD-ALDE

1

Președintele USR, Nicușor Dan, a declarat sâmbătă, la Arad, că România este condusă în prezent de o coaliție care favorizează fenomenul de corupție.

„Am văzut OUG 13, am văzut presiune pe modificarea definiției conflictului de interese, asta fiind prima problemă. Iar a doua problemă este de natură macroeconomică, în sensul că socotelile nu se potrivesc, adică încasările pe primele luni ale anului sunt mult mai mici decât cale care au fost prognozate; ieșirea pe piața externă cu obligațiuni a eșuat, aceasta însemnând că România se împrumută mai scump decât se aștepta să se poată împrumuta; creșterile de salarii și scăderile de taxe fac proiecția bugetară total nerealistă în limita de deficit de 3% pe care ne-o propunem”, a declarat Nicușor Dan, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, coaliția aflată la guvernare ar putea fi sancționată în stradă în cazul unor „derapaje”.

„Așa cum am spus, România este condusă de o coaliție alcătuită din două partide, PSD și ALDE și în fiecare dintre acestea există o puternică presiune pentru favorizarea actului de corupție. (…) Această coaliție va funcționa din punct de vedere politic atâta timp cât interesele oamenilor pe care îi protejează vor fi apărate, dacă vor face derapaje așa cum au fost cele din februarie este posibil ca această coaliție să fie sancționată din nou printr-o ieșire masivă a electoratului în stradă”, a adăugat Nicușor Dan.

Nicușor Dan a luat parte sâmbătă, la invitația celor doi parlamentari USR arădeni, senatorul Adrian Wiener și deputatul Sergiu Vlad, la forumul pe teme de agricultură intitulat ‘EuroAgrAr’.

Alături de liderul partidului s-au aflat și senatorul Gheorghe Marussi, precum și deputații Cristian Ghinea și Adrian Claudiu Prisnel, membrii în Comisiile pentru agricultură, silvicultură și dezvoltare rurală din cele două camere parlamentare.

Citește și
1 Comentariu
  1. mimi spune

    Foarte bine, sa-i critice!
    Dar totusi eu insist pe o problema pe care dl Dan trebuia sa o rezolve si nu a rezolvat-o, mai ales ca este un cunoscut al salvarii diverselor constructii din patrimoniul romanesc, sau cel putin asa zicea dansul.

    Deci, pe locul unde azi se ridica falnic un kaufland langa gara basarab in bucuresti, era odata FABRICA DE BERE GRIVITA, fondata in 1889 si distrusa cu ocazia construirii magazinului de mai sus.
    Dl Dan, ca vrajnic aparator al patrimoniului romanesc trebuia sa salveze macar egigia cu LEUL, simbolul berii Grivita si eventual sa o puna in fata magazinului cu eventual urmatoarele vorbe:” Acest leu este simbolul unui produs romanesc distrus..”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.