Plahotniuc, ținta serviciilor speciale ruse?

Share:

Serviciul de Grănicieni de la Kiev susţine că reprezentanţi ai serviciilor speciale ruse ar fi supravegheat realizarea tentativei de asasinare a oligarhului moldovean Vlad Plahotniuc, potrivit jurnaliştilor ucraineni de la Pravda, citaţi de către Radio Chişinău.

De asemenea, ar exista dovezi care indică o relaţie clară între ofiţerii din serviciile speciale ruse şi persoanele care urmau să-l asasineze pe Plahotniuc.

„Grupul criminal era constituit din cetăţeni ai Ucrainei şi Republicii Moldova. Punerea în aplicare a infracţiunii a fost asistată de reprezentanţi ai serviciilor secrete ruseşti”, se arată în declaraţia grănicerilor ucraineni citată de către Pravda, potrivit news.ro.

Autorităţile ucrainene menţionează că scopul asasinării era discreditarea insituţiilor din cele două /ţări, precum şi răcirea relaţiilor bilaterale dintre Kiev şi Chişinău.

Opt persoane au fost reţinute la Chişinău, iar alte nouă, în Ucraina, în cazul tentativei dejucate de asasinare a preşedintelui Partidului Democrat din Republica Moldova.

De asemenea, au fost făcute publice imagini video surprinse în momentul în care se punea la cale asasinatul. Anterior, Pro TV Chişinău a relatat că asasinii ar fi primit 200.000 de dolari dacă îşi duceau la îndeplinire misiunea de a-l ucide pe Plahotniuc.

„-M-am uitat eu ieri la acest… cum îl cheamă?-Plahotniuc.-Da, Plahotniuc. În primul rând, el nu e un om simplu.-Ei toţi nu sunt simpli.-Dacă ne aşezăm în 2 poziţii..-Ai în vedere că e josuţ?-Atunci 2 pistoale CZ.”, este unul dintre dialogurile surpinse de anchetatori.

Ministrul de Interne al Ucrainei, Serghei Kneazev, a anunţat vineri seara arestarea unui grup infracţional care pregătea o tentativă de asasinarea a oligarhului moldovean Vlad Plahotniuc. De asemenea, autorităţile moldovene şi ucrainene au condus operaţiuni în mod simultan la Kiev şi Chişinău împotriva grupului care ar fi pregătit uciderea controversatului oligarh din Republica Moldova.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.