Institutul Cantacuzino, în organigrama MS

0

Reprezentanții Institutului Cantacuzino și cei ai Institutului Pasteur au discutat despre posibilitatea aplicării unui proiect comun pe fonduri europene în vederea creșterii și relansării activității Institutului Cantacuzino, a declarat marți într-o conferință de presă ministrul Sănătății, Florian Bodog.

Potrivit ministrului, peste aproximativ două sau trei săptămâni Institutul Cantacuzino va intra oficial în organigrama Ministerului Sănătății, informează Agerpres.

Ministrul Sănătății a mai spus că în cursul zilei de marți a avut o întâlnire cu ambasadorul Franței care a reiterat interesul acestei țări de a participa cu experiența și bunele practici în ceea ce privește construcția de spitale regionale, dar și reformarea sistemului de sănătate românesc.

„În același timp am convenit să continuăm programul de formare de specialiști pentru centrele de arși. (…) În prima etapă vor pleca la formare medici de la Centrul de chirurgie plastică din Timișoara. În același timp vom avea un program de formare specialiști pentru centrele de radioterapie. După cum știți, Ministerul Sănătății, prin Banca Mondială, a demarat procedura de achiziție pentru cinci echipamente de radioterapie, urmează încă minim șapte și am avut discuții preliminare pentru a forma managerii de spitale tot printr-un program comun cu Franța”, a mai susținut Florian Bodog.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.