Ponta, un nou atac dur la adresa lui Dragnea

Share:

Victor Ponta susține că, atât timp cât Liviu Dragnea va fi președintele PSD, el nu va avea niciun rol în partid, deoarece nu se poate încadra într-o formulă „monocratică” în care „unul sigur le știe pe toate”, scrie Agerpres.

„Cât timp Liviu Dragnea va fi președintele PSD, eu nu voi avea niciun rol. I-am spus lui Dragnea că vreau să mă retrag din PSD și atunci m-a căutat și a zis: mai stai un pic. (…) Nu cred într-o conducere monocratică. (…) Nu fac parte din această echipă și nu pot să înțeleg ideea de echipă în care unul le știe pe toate. Dacă eu zic că nu-mi place ceva la Liviu Dragnea, nu trebuie să iasă vreo tovarășă de la partid să spună că am atacat România. Dar ideea că dacă dau în Liviu Dragnea dau în fabrici și uzine nu mi-a plăcut”, a declarat Victor Ponta luni seara la TVR 1, comparând actuala situație din partid cu PCR.

El a spus că l-a deranjat lipsa de angajare a responsabilității, cu referire la situația generată de Ordonanța 13. „Nu cred că un guvern în care totul se decide în altă parte poate să performeze”, a spus Ponta, care a dat drept exemplu procedura de adoptare a legii salarizării unitare.

„Legea este a Guvernului, iar ca parlamentar eu o votez, nu e a mea legea”, a menționat el.

Victor Ponta a precizat că este în „relații excelente” cu președintele PSD poate tocmai pentru faptul că nu-și vorbesc, însă a punctat că scopul său nu e să se certe cu Liviu Dragnea.

„Cu mine în afara PSD va fi liniște în PSD, problema este dacă și în România totul merge bine. Nu mă pot încadra într-un tip de conducere în care unul le știe pe toate”, a mai spus fostul premier social-democrat.

Ponta a relatat că primul său conflict cu Dragnea a fost când el era încă prim-ministru și acesta era deja președintele PSD și începuse să dea ordine. Totodată, Ponta a mai arătat că, după alegerile parlamentare, ideea să preia el președinția Camerei Deputaților a fost „o păcăleală”, în sensul că a existat o propunere, a avut loc o discuție, dar Dragnea s-a răzgândit ulterior. Nu în ultimul rând, el a mai avansat ideea unor discuții care ar fi avut loc între liderul PSD și președintele Klaus Iohannis, în noiembrie 2015, în momentul în care și-a dat demisia din funcția de prim-ministru.

„Nu știu care au fost discuțiile între dl Dragnea și dl Iohannis atunci”, a spus Ponta.

Pe de altă parte, Victor Ponta a susținut că lui Dragnea nu ar trebui să i se interzică să fie premier sau membru al guvernului, mai ales că dosarul „Referendumul” în care acesta a fost condamnat a fost, în opinia sa, o „mascaradă politică”.

Fostul premier a arătat că o decizie corectă ar fi să nu se interzică pe viață unor persoane să fie membri ai guvernului. „Dragnea are dreptate aici, poate fi al treilea om în stat, dar nu poate fi al patrulea”, a spus Ponta, adăugând că președintele Iohannis nu-l va pune ”în niciun caz” pe Dragnea prim-ministru.

Întrebat dacă ar mai fi de actualitate suspendarea președintelui, Ponta a apreciat că atunci când Iohannis a respins-o pe Sevil Shhaideh ca propunere de prim-ministru avea un sens ideea.

Victor Ponta s-a referit și la alegerile parlamentare de anul trecut, subliniind că o parte importantă din votul din decembrie 2016 a fost dată de performanța guvernării anterioare, condusă de el. Potrivit acestuia, PSD și PRU s-au folosit de imaginea sa în campania electorală și acum Bogdan Diaconu s-a aliat cu Dragnea.

„Când câștigi 3 milioane de voturi (care reprezintă electoratul stabil al PSD — n.r.) nu trebuie să te comporți ca și cum le-ai câștigat pe toate cele 18 milioane. Campania electorală e doar pentru alegătorii tăi, guvernarea e pentru toți”, a punctat fostul premier.

Ponta a mai spus că sunt necesare și discuțiile cu foștii președinți sau prim-miniștri din perspectiva experienței pe care o au aceștia și a arătat că el a discutat și cu foștii premieri Adrian Năstase, Mugur Isărescu, chiar și cu Emil Boc, precum și cu fostul președinte Ion Iliescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.