Coldea predă la Academia Națională de Informații!

Generalul Florian Coldea, trecut în rezervă în luna ianuarie, la cerere, printr-un decret al președintelui Klaus Iohannis, colaborează în continuare cu Serviciul, zvonuri infirmate de SRI. Însă colaborarea există și se face prin intermediul Academiei SRI.

„Domnul general locotenent Florian Coldea este cadru militar în rezervă al Serviciului Român de Informații. În prezent, acesta colaborează, în temeiul prevederilor legale, cu Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, în diferite programe de pregătire/instruire”, precizează SRI într-un răspuns pentru evz.ro.

Pe 12 ianuarie 2017, Florian Coldea a fost suspendat din funcția de prim-adjunct al șefului SRI, de către directorul civil al SRI, Eduard Hellvig, în urma dezvăluirilor făcute de fostul parlamentar Sebastian Ghiță, referitoare la faptul că acesta din urmă ar fi fost în concedii de lux împreună cu Florian Coldea și soția acestuia. Ulterior, acesta a fost eliberat din funcție și trecut în rezervă printr-un decret semnat de Klaus Iohannis.

Potrivit descrierii de pe propriul site, „Academia Națională de Informații «Mihai Viteazul» este o componentă esenţială a Serviciului Român de Informații. În acest cadru, abordăm activitatea de intelligence din punctul de vedere al educării și formării viitorilor și actualilor ofiţeri de informaţii, dar și al cercetării și cunoașterii aprofundate a domeniului intelligence și securitate.”

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.