Diabetul zaharat, monitorizat prin senzori

0

Gigantul informatic Apple ar dezvolta de mai mulți ani, și în mare secret, o tehnică menită să faciliteze în mod considerabil monitorizarea diabetului zaharat prin intermediul senzorilor, informează AFP și Reuters citând canalul american CNBC.

Potrivit CNBC, care a declarat că se bazează pe trei surse fără a menționa numele acestora, proiectul a fost inspirat de o idee lansată de legendarul fondator al Apple, Steve Jobs, care a imaginat utilizarea unor elemente precum un ceas conectat pentru măsurarea diferitelor semne fiziologice, inclusiv glicemia.

O astfel de tehnică ar permite persoanelor care suferă de diabet să își monitorizeze în permanență nivelul de glucoză din sânge fără a mai fi nevoie să își înțepe cu regularitate vârful degetelor, cum se întâmplă în prezent.

CNBC afirmă că proiectul a devenit realitate de mai bine de cinci ani — Steve Jobs a decedat în 2011 — și că acesta se află într-o fază suficient de avansată pentru ca Apple să avanseze către studiile de fezabilitate și să se gândească deja la procedurile de reglementare.

La acest proiect ar lucra, din 2016, o echipă formată din treizeci de persoane, într-o locație aflată la câțiva kilometri de sediul central al grupului din Cupertino (California).

Un purtător de cuvânt al Apple a refuzat să comenteze aceste informații, precizează Reuters.

O astfel de tehnică, care se bazează în special pe senzori optici și implică, probabil, ceasurile Apple Watch lansate în 2015, ar plasa Apple pe un domeniu deja explorat de mai mulți ani de către Alphabet, „părintele” Google.

Alphabet, care dezvoltă, alături de elvețienii de la Novartis, un proiect privind lentilele de contact, a lansat la sfârșitul anului un joint-venture cu laboratorul francez Sanofi pentru a concepe dispozitive conectate în vederea monitorizării diabetului. Grupul în cauză, Onduo, a anunțat că primele produse dezvoltate vor apărea în următorii doi sau trei ani, precizează AFP.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.