Gorghiu sare în apărarea NN Pensii

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a criticat joi amendarea companiei NN Pensii de către ASF, susținând că acest lucru s-a făcut „pentru că așa a zis Liviu Dragnea”.

„E atroce să dai amendă doar pentru că cere Liviu Dragnea seara așa ceva, ce-i drept, în prime time la televiziune! De ce ai da o asemenea sancțiune disproporționată, 1% din capitalul social al firmei, pentru o temere legitimă exprimată transparent față de clienții fondului de pensii?! E atât de josnic servilismul șefului ASF față de PSD pentru a păstra funcția!”, a afirmat Gorghiu într-o postare pe Facebook.

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a amendat NN Pensii cu 1% din capitalul social, respectiv 750.000 de lei, după ce compania a transmis clienților o scrisoare prin care îi informa că în ultimele săptămâni au existat discuții în spațiul public cu privire la o eventuală decizie de naționalizare a fondurilor de pensii private, a declarat joi Ion Giurescu, vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

‘În urma comunicatelor transmise de NN pe data de 11.04 către participanții la acest fond am hotărât de ieri (miercuri — n.r.) să avem o audiere a Consiliului de Administrație al Fondului NN, consiliu format din trei persoane: Marius Popescu, Raluca Țintoiu, Mădălina Ecaterina Ducan. Raluca Țintoiu este și directorul societății NN Pensii. Din cei trei s-au prezentat doi, unul fiind în concediu, Marius Daniel Popescu. În urma audierilor concluziile au fost următoarele: având în vedere circumstanțele create, de natură să conducă la afectarea încrederii participanților în sistemul de pensii private din România, Consiliul ASF a decis sancționarea societății NN Pensii cu amendă contravențională în cuantum de 1% din capitalul social al societății, respectiv suma de 750.000 de lei’, a spus Ion Giurescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.