Bogdan Stan: ANAF este subdimensionată!

Share:

Agenția Națională de Administrare Fiscală este „subdimensionată” cu 3.000 de posturi, a afirmat joi președintele ANAF, Bogdan Stan, precizând că, în cazul introducerii impozitului pe gospodării, instituția va trebui să se adapteze situației.

„Ceea ce ține de impozite și de prognoze este strict competența Ministerului de Finanțe. Bineînțeles că, dacă se va lua decizia pentru promovarea acestui impozit pe gospodării, noi ne vom adapta situației și vom pune în aplicare legislația aferentă. (…) Acest tip de impozitare este (…) în proiect, e un proiect al Guvernului. Ne vom adapta, bineînțeles”, a declarat Stan, la Palatul Victoria, fiind întrebat dacă ANAF este pregătit să treacă la noul tip de impozitare, informeayă Agerpres.

De asemenea, întrebat dacă angajații ANAF vor putea să acopere necesitățile legate de noul sistem de impozitare, Bogdan Stan a replicat: „Înțeleg că orizontul de timp este 2018. Probabil, până la momentul respectiv, se va analiza, se va lua cea mai bună soluție”.

Potrivit lui Stan, ANAF are, în prezent, aproximativ 25.000 de angajați. „Suntem subdimensionați cu 3.000. Practic, prin hotărârea de Guvern prin care funcționăm, avem alocate 28.000 de posturi”, a explicat președintele ANAF.

Totodată, șeful ANAF a atras atenția că, potrivit legislației în vigoare, un inspector fiscal nu poate să fie și consultant fiscal, post care ar urma să fie înființat în condițiile implementării noului sistem de impozitare.

„În momentul de față, un inspector fiscal nu poate să fie și consultant fiscal. Ar fi un conflict de interese, conform Legii funcționarului public. Dacă se va lua o altă decizie, (…) în sensul schimbării cadrului legislativ, rămâne de văzut”, a arătat Bogdan Stan.

De asemenea, întrebat câte gospodării sunt în România, Stan a răspuns: „Gospodăria, în momentul de față, nu cred că este foarte bine definită”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.