Sebastian Ghiță, localizat și reținut la Belgrad

Share:

Fostul deputat Sebastian Ghiță, dat în urmărire generală de mai multă vreme, a fost prins la Belgrad, în noapte de joi spre vineri, anunţă România TV, citând IGPR.

‎”În urma activităților investigative complexe și a informațiilor furnizate de Direcția Operațiuni Speciale și Direcția de Investigații Criminale din cadrul Poliției Române, in cursul acestei nopți, in Belgrad, a fost localizat și reținut, inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian. Mulțumim reprezentanților instituțiilor de aplicare a legii din Serbia, Ungaria, Bulgaria, Grecia, Turcia, Muntenegru, Croația, Austria, Italia și Franța, precum și partenerilor interni, pentru cooperarea în acest caz. Schimbul de date și informații a avut loc prin CCPI, ENFAS și PNR. În momentul depistarii, cel în cauză a prezentat pentru legitimare, documente false, care prezintă însemnele unui stat din U.E.”, precizează IGPR într-un comunicat de presă.

În prezent, se derulează procedura legala in astfel de situații.

Tribunalul Prahova a dispus, în data de 15 martie, emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele fostului deputat Sebastian Ghiță în dosarul în care acesta este cercetat de DNA Ploiești pentru trafic de influență, spălare de bani și constituirea unui grup infracțional organizat.

Pe 5 ianuarie, un complet de la instanța supremă a emis un mandat de arestare în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiță, după ce acesta a dispărut și nu s-a mai prezentat la IPJ Prahova, încălcând astfel termenii controlului judiciar în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de foști șefi din Poliție și Parchete.

Socrii lui Sebastian Ghiță au susținut marţi în fața autorităților care l-au căutat pe inculpat la domiciliul că nu au mai luat legătura cu acesta de la jumătatea lunii decembrie 2016, se arată în motivarea Curții de Apel Ploiești care a menținut mandatul de arestare preventivă emis pe numele fostului deputat de Tribunalul Prahova.

„Socrii acestuia au declarat că nu au mai luat legătura cu el de la jumătatea lunii decembrie 2016. Nici avocații săi aleși nu au avut posibilitatea să ia legătura cu inculpatul. (…) La adresă, socrul inculpatului a declarat că nu l-a mai întâlnit pe inculpat din 15 decembrie 2016”, se precizează în motivare.

Curtea de Apel Ploiești a respins, în data de 3 aprilie, ca nefondată contestația formulată de fostul deputat Sebastian Ghiță față de decizia Tribunalului Prahova de emitere a unui nou mandat de arestare preventivă pe numele său și a dispus arestarea preventivă inculpatului și pentru constituire de grup infracțional organizat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.