Ziua de marți, decisivă pentru soarta lui Sebastian Ghiță!

Sebastian Ghiţă se află în continuare în custodia autorităţilor de la Belgrad şi ar putea ajunge din nou în faţa magistraţilor sârbi.

Ziua de marţi este una decisivă pentru fostul deputat Sebastian Ghiţă, aflat în arestul central din Belgrad. Potrivit România TV, el ar putea ajunge din nou în faţa magistraţilor din Serbia, în dosarul în care este acuzat că a intrat fraudulos pe teritoriul acestei ţări. Sebastian Ghiţă ar fi trebuit să fie audiat încă de la sfârşitul săptămânii trecute, însă ca urmare a Sărbătorilor Pascale şi sârbii au benefiaciat de o mini-vacanţă.

De marţi, toată lumea se reîntoarce însă la muncă, iar Sebastian Ghiţă ar putea fi adus într-o primă fază în faţa procurorului, iar ulterior în faţa judecătorului. În acest moment se ştie că fostul deputat va rămâne 60 de zile în custodia statului sârb, în vederea extrădării, însă o altă decizie ar putea fi luată în cursul zilei de marţi.

În acelaşi timp, fotografia lui Sebastian Ghiţă încă apare pe site-ul Poliţiei Române, printre cei mai căutaţi suspecţi, deşi prinderea lui a fost anunţată încă de vineri dimineaţa.

La mai bine de 72 de ore de la prinderea lui Sebastian Ghiţă şi în lipsa unor informaţii oficiale, apar noi şi noi scenarii. Jurnaliştii scriu că acum o lună de zile, când a apărut acea informaţie, şi anume că Sebastian Ghiţă se află în Serbia ar fi fost doar o strategie. Autorităţile au lăsat să se scurgă această informaţie în presă pentru ca Sebastian Ghiţă să fie pus în alertă şi să plece din Serbia, asta în cazul în care chiar s-ar fi aflat acolo şi să ajungă pe teritoriul unui alt stat cu care România are tratat de extrădare, putând astfel să fie mai uşor de adus în ţară.

Atunci când a apărut această informaţie, toate autorităţile din România s-au grăbit să dezmintă imediat acest zvon.

Un alt scenariu este că telefonul lui Sebastian Ghiță era urmărit şi folosea o cartelă cu un număr de Franţa, numai că deschidea acest telefon doar atunci când avea nevoie să vorbească. Şi telefonul fratelui său era localizat, iar atunci când cele două au început să se apropie şi se află în aceeaşi arie au dedus că cei doi urmează să se întâlnească şi au pus la punct această operaţiune.

Reamintim că Sebastian Ghiţă a fost capturat la Belgrad, după o întâlnire cu fratele său. Poliţiştii îl ţin în acest moment în arest la unul dintre locurile de detenţie din Capitala Serbiei. Fostul deputat a fost prins la aproape 4 luni de la dispariţia din ţară. Ghiţă urmează să fie extrădat, dar operaţiunea este una de durată.

Fostul deputat a fost înconjurat de poliţisti şi legitimat. Totul s-a întâmplat după ce poliţiştii români care se aflau pe urmele fostului deputatului le-au dat celor sârbi poza cu noul look al lui Ghiţă.

Poza a fost făcută când fostul deputat se afla într-un restaurant cu fratele său. Cei doi au părăsit ulterior localul, iar poliţiştii sârbi în baza informaţiilor primite de la cei români au acţionat. Fostul deputat nu s-a opus reţinerii, dar a încercat să-şi ascundă identitatea.

„Avea acte de identitate false, asta au comunicat autorităţile sârbe. Nu s-a opus, nici nu avea cum, era pur şi simplu pe stradă, nu era însoţit de forţe, ca să se opună”, a declarat ministrul de Interne, Carmen Dan.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.