Ghinea îl vrea pe Cioloș în USR. După Congres!

0

Deputatul USR Cristian Ghinea a declarat marţi, la Parlament, că, după Congresul Uniunii Salvaţi România, Dacian Cioloş ar trebui să fie „prima achiziţie importantă” pe care partidul o va face, în condiţiile în care fostul premier este cel mai potrivit să preia funcţia de „preşedinte al guvernului USR”.

Întrebat dacă s-au mai purtat discuţii cu Dacian Cioloş pentru ca acesta să se înscrie în USR, Ghinea a spus că nu se va întâmpla nimic în acest sens până la Congresul partidului.

„Dacian Cioloş va merge cu proiectul de organizaţie a România 100, un proiect care nu este politic în acest moment şi aşteaptă clarificarea lucrurilor din USR. Am spus eu şi alţii că vrem să facem un USR mare, deschis, în care să fie mai mulţi lideri, inclusiv Dacian Cioloş ar fi prima achiziţie importantă pe care acest partid trebuie să o facă. Nu se întâmplă nimic cu Dacian Cioloş până la Congres (…)”, a răspuns deputatul.

El a susţinut că Dacian Cioloş ar trebui să aibă rolul de preşedinte al guvernului USR.

„Dacian Cioloş este o personalitate şi trebuie să i se craioneze un rol, cred că ar trebui să aibă rolul de preşedinte al guvernului USR pentru că l-am susţinut ca premier şi asta ştie să facă şi nu văd de ce nu ar pregăti partidul de acum până în 2020 pentru preluarea puterii. Asta trebuie să ne propunem, să preluăm puterea, iar Dacian Cioloş este cel mai bun antrenor pentru această poziţie”, a conchis Cristian Ghinea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.