Scandal uriaș în USR. Nicușor Dan, criticat dur!

0

Deputatul USR Cristian Ghinea îl critică pe liderul formaţiunii, Nicuşor Dan, pentru atacurile sale de pe Facebook la adresa unor membri de partid care au contestat modul în care sunt organizate alegerile interne, afirmând că acesta este un „trist mod de a comunica şi dezbate” în partid.

„Nicuşor Dan a ars punţi de comunicare interne atacând pe Facebook complet gratuit. Trist mod de a comunica şi dezbate. Am spus adevărul şi orice usr-ist poate vedea asta. Conducerea va trebui să se obişnuiască că USR e altfel de partid”, scrie Ghinea, pe Facebook.

Fostul ministru face aceste afirmaţii distribuind o postare a altui coleg de partid, deputatul Adrian Prisnel, care la rândul său critică modul în care conducerea USR pregăteşte alegerile interne.

„Nu avem un dialog ci o mulţime de monologuri surde care, din întȃmplare, au o temă comună. Nu e o dezbatere. Deficit de democraţie Pe cȃt este de real calendarul, pe atȃt este de perfid mecanismul; perfid pentru că îţi lasă impresia că participi la crearea statutului aducȃnd amendamente, totuşi, pentru că puterea editorială este concentrată la conducere, rezultatul este prestabilit. Exact ca la amendamentele de la bugetul de stat unde USR a formulat 125 de amenamente dar PSD a acceptat două, cam aşa am participat şi noi la decizie”, scrie Prisnel, pe Facebook, într-o postare în care îi ia apărarea deputatului USR Tudor Benga, atacat de Nicuşor Dan.

Deputatul Tudor Benga a scris, joi, pe Facebook, că există riscul ca membrii USR să fie divizaţi după Congres în condiţiile în care, cu o lună înaintea desfăşurării acestuia, nu se cuoaşte configuraţia viitoarei structuri de conducere şi nici sistemul de vot care va fi folosit. Benga îi răspunde astfel preşedintelui USR Nicuşor Dan care l-a acuzat pe el şi pe Cristian Ghinea că propagă informaţii false legate de situaţia USR, semn că ”apropierea Congresului USR începe să ne ia uşor minţile”.

Liderul USR, Nicuşor Dan a spus că apropierea Congresului Uniunii Salvaţi România începe „să le ia uşor minţile” membrilor, campania internă fiind legitimă, dar „nu este în regulă când se bazează pe informaţii false transmise în spatiul public”. Deputatul a făcut referire la afirmaţiile lui Tudor Benga şi ale lui Cristian Ghinea pe care le cataloghează ca fiind „neadevărate”, în condiţiile în care a existat o dezbatere asupra viitorului partidului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.