Șase echipe au primit de la FRF licența UEFA

0

Comisia pentru acordarea licenţei cluburilor din cadrul FRF – instanţa de fond – a acordat licenţa de participare în cupele europene, în sezonul 2017/2018, tuturor celor şase cluburi din Liga 1 care au solicitat-o.

Cele șase cluburi care au solicitat licența sunt FCSB, FC Viitorul, FC Dinamo, CS U Craiova, Astra Giurgiu și FC Botoşani (singura echipă care evoluează în play-out dintre cele șase.

„Procesul de licenţiere a cluburilor care au solicitat licenţa de participare la competiţiile UEFA în sezonul 2017-2018 s-a încheiat astăzi, 19 aprilie 2017.

Au solicitat licenţa UEFA următoarele cluburi:

1. Fotbal Club FCSB SA
2. Fotbal Club Viitorul SA
3. Dinamo 1948 SA
4. Club Sportiv U Craiova SA
5. Asociaţia Fotbal Club Astra
6. Asociaţia Fotbal Club Botoşani.

Aceste cluburi au primit licenţa pentru participarea la competiţiile UEFA în sezonul 2017-2018 din partea Comisiei pentru acordarea licenţei cluburilor – instanţa de fond.

Hotărârile instanţei de fond au rămas definitive prin neapelare”, se arată într-un comunicat postat, miercuri, pe site-ul FRF.

În competițiile continentale din sezonul următor vor participa însă doar cinci echipe (două în Champions League și trei în Europa League). Astfel, acestea vor fi echipele care evoluează deja în play-off (FCSB, Viitorul, Dinamo, Craiova și Astra).

FC Botoșani a aplicat însă în speranța că una dintre cele cinci formații amintite nu va primi licența europeană și, astfel, va ajunge în situația în care s-a aflat în urmă cu două sezoane, când, deși a terminat pe locul 8, a mers în Europa League, întrucât mai multe echipe de deasupra sa se aflau în insolvență.

În sezonul trecut, CSM Poli Iași, echipă care a câștigat play-out-ul, a mers, de asemenea, în a doua competiție continentală, întrucât Dinamo și ASA Târgu Mureș (echipe care au jucat în play-off) se aflau în insolvență.

În acest sezon, singurul club din play-off aflat într-o astfel de situație este CFR Cluj.

Șanse să participe în Europa aveau și ACS Poli Timișoara și FC Voluntari, echipa calificate în semifinalele Cupei României (câștigătoarea competiției merge în Europa League). Cele două nu au aplicat însă pentru obținerea licenței.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.