Război în PMP. Băsescu vs. Tomac și Turcescu!

0

Traian Băsescu a declarat joi seară, la România TV, că, în ciuda opoziţiei mai tinerilor săi colegi din PMP Robert Turcescu şi Eugen Tomac, este dispus să împărtăşească experienţa acumulată ca preşedinte al României cu orice politician va dori să o folosească în interesul ţării.

„Eu sunt un preşedinte de partid care a anunţat că aşteaptă să vină noua generaţie, am anunţat că suntem într-o perioadă de tranziţie. Principial, ce ştiu că trebuie făcut nu se mai potriveşte cu demagogia partidelor. Mi-am asumat poziţii indepenente faţă de partid, care poate să facă ceea ce crede că-i aduce voturi. Eu am o experienţă politică şi de viaţă pe care vreau să o dau către politicieni. Vor să facă ceva cu ea? Bine! Dar eu nu pot rămâne cu conştiinţa încărcată”, a spus Traian Băsescu în emisiunea lui Victor Ciutacu.

Reacţia lui Traian Băsescu vine ca urmare a afirmaţiei făcute de deputatul PMP Robert Turcescu, potrivit căruia orice compromis al PMP cu PSD este inacceptabil, putând duce la disoluţia partidului.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a subliniat că România are nevoie de refacerea coeziunii naţionale şi că aceasta poate fi reconstruită prin legi clare: „Trebuie să încetăm bătăliile pro-justiţie şi anti-justiţie. Ne trebuie o lege largă a graţierii, încetarea abuzurilor în justiţie, o nouă lege a executării pedepselor, o nouă lege în care să fie introduse toate deciziile CCR, o lege penală în conformitate cu directiva 343 a UE. Dacă ne limităm doar la o graţiere largă nu rezolăm problema. Ne trebuie ca aerul şi noua lege a executării pedepselor, care să spună că omul care are regim deschis se poate duce la serviciu şi seara să vină înapoi la puşcărie”.

Traian Băsescu a vorbit şi despre Comisia de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 care se va constitui la Parlament: „Nu mă interesează să fiu membru în Comisa de anchetă. Eu am depus la Comisia juridică amendamentele mele, care vizează graţieri şi pentru fapte de corupţie, dacă nu sunt recidivişti A luat şpagă un funcţionar? Ăla e om cu facultate, îl distrug? Trebuie să ne bucurăm cu bucuria încarcerărilor”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.