Avertisment dur al ARPIM

0

ARPIM susține, într-un comunicat de presă, că Legea care acordă farmaciilor drept de distribuție creează premisele adâncirii crizei medicamentelor din România.

Proiectul de lege recent adoptat de Camera Deputaților nu face decât să adâncească criza medicamentelor din România, în condițiile în care pacienții români întâmpină deja dificultăți majore în a-și găsi medicamentele în farmacii.

De asemenea, considerăm că legea va îngreuna eforturile Ministerului Sănătății de a se asigura căfenomenul exporturilor paralele nu îi lipsește pe pacienții români de medicamentele necesare.

Politica celui mai mic preț la nivel european reglementată în România a condus deja la exporturi paralele de peste 20% din valoarea pieței. Mărind numărul de potențiali exportatori crește semnificativ riscul ca acest fenomen să ia amploare în detrimentul accesibilitățiipacienților români la terapiile de care au nevoie.

Este dificil de înțeles ce a stat la baza deciziei Camerei Deputaților de a iniția acest proiect de lege, în condițiile în care Ministerul Sănătății face eforturi pentru a găsi soluții la criza medicamentelor. În acest sens considerăm că este nevoie de o coroborare a deciziilor tuturor celor implicați în politica medicamentului din România.

Avem însă încredere că decidenții vor reveni asupra acestui proiect de lege și vor prioritiza interesul pacientului român de a avea acces la medicamentele necesare”, se arată în comunicatul ARPIM.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.