Hollande l-a felicitat pe Macron

0

Președintele francez în exercițiu, François Hollande, i-a telefonat centristului Emmanuel Macron „pentru a-l felicita” după calificarea duminică în turul al doilea al alegerilor prezidențiale în care o va înfrunta pe lidera de extrema dreaptă Marine Le Pen, a anunțat Palatul Elysee, scrie AFP.

Președintele socialist urmează să își exprime „foarte clar” opțiunea pentru turul secund de la 7 mai, a adăugat sursa. „Vă imaginați cu ușurință opțiunea acestuia între unul dintre foștii săi miniștri care a lucrat cu el și reprezentanta extremei drepte”, a subliniat un colaborator al președintelui Hollande.

Ministerul de Interne a anunţat duminică seara primele rezultate parţiale după numărarea a 20 de milioane de voturi din Franţa. Aceste rezultate parţiale o dau pe prima poziţie pe Marine Le Pen cu 24,38% din sufragii, urmată de cele 22,19% de voturi adunate de Emmanuel Macron, scrie BBC News.

Primele estimări şi exit-poll-uri îl arătau drept câştigător pe Emmanuel Macron, dar acest lucru este în continuare posibil pentru că autorităţile electorale nu au ajuns la numărarea voturilor din marile oraşe şi zone metropolitane ale Franţei.

Aceste rezultate parţiale îi confirmă pe cei doi prezidenţiabili care vor continua lupta pentru Palatul Elysee.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.