Se prelungesc dezbaterile la legea grațierii!

0

Senatorii din Comisia juridică au votat luni prelungirea termenului de adoptare tacită a Legii graţierii de la 45 la 60 de zile, termenul iniţial de adoptare tacită fiind 25 aprilie.

Comisia juridică a decis, luni, să solicite Biroului permanent al Senatului prelungirea termenului de dezbatere a proiectului Legii graţierii, întrucât termenul de adoptare tacită ar expira marţi, relatează romaniatv.net.

Propunerea a fost trimisă Biroului Permanent al Senatului.

Propunerea va fi supusă la vot în plenul Senatului. Senatorii PNL au propus anterior prelungirea termenului de adoptare, însă propunerea nu a fost supusă la vot.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a prezentat miercurea trecută Comisiei juridice din Senat o simulare privind numărul de deţinuţi care ar urma să iasă din închisoare, luând în calcul fiecare propunere făcută de instituţiile consultate în vederea elaborării legii.

Proiectul de lege pentru graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate a fost depus în Parlament la începutul lunii februarie, fiind varianta ministrului Justiției de la acea vreme, Florin Iordache. Proiectul de lege riscă să intre în adoptare tacită, termenul limită fiind 25 aprilie.

Senatorii juriști au avut până în prezent mai multe dezbateri, în comisie, pe marginea legii grațierii colectiver, fără să se ajungă la o concluzie clară. În plus, noul ministru al Justiției, Tudorel Toader, este așteptat să prezinte punctul de vedere al ministerului, pe marginea proiectului de lege, elaborat de predecesorul său, Florin Iordache.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.