Un senator USR îl desființează pe Dragnea

0

Senatorul USR Vlad Alexandrescu a declarat, luni, că i se pare un lucru „foarte grav” ca alegerile prezidenţiale din 2009 şi referendumul din 2012 să fie anchetate de Liviu Dragnea, care este condamnat penal pentru fraudă electorală, considerând că este şi un „conflict de interese” în acest caz.

„Ideea în general de a rediscuta alegerile din 2009 şi referendumul din 2012, mai recent, de către cineva care este în cauză, condamnat penal pentru o fraudă la alegerile de atunci, este un lucru foarte grav. Este un conflict de interese de fapt, între funcţia de preşedinte al partidului, în cazul lui Dragnea, şi cel care cere această audiere”, a spus Vlad Alexandrescu.

El s-a opus şi ideii ca procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, să fie audiată la comisie. „Ar fi o premieră în această situaţie. Ştiţi că magistraţii sunt, de regulă, audiaţi doar de alţi magistraţi. În cazul de faţă, este o încercare de a controla independenţa justiţiei”, a precizat senatorul.

USR a desemnat însă doi membri în această comisie parlamentară, pe senatorii Mihai Goţiu şi George-Edward Dircă, care spun că acum studiază regulamentul Comisiei, care va fi adoptat miercuri în plenul reunit, considerând că există elemente de neconstituţionalitate în ele.

Înfiinţarea comisiei parlamentare de anchetă asupra alegerilor prezidenţiale din 2009 va fi discutată, marţi, în comisiile juridice reunite, care vor trebui să avizeze propunerea, a anunţat preşedintele comisiei din Senat, Şerban Nicolae.

Un vot final este aşteptat miercuri, în plenul reunit.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică, la Antena 3, că nu exclude înfiinţarea unei comisii parlamentare pentru anchetarea referendumului din 2012 pentru demiterea lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte, la fel ca în cazul comisiei pentru alegerile prezidenţiale din 2009.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.