„Copii răi”, producție a Teatrului Arte dell’Anima, la FITN Arad

0

Teatrul Arte dell’Anima vă așteaptă în cadrul Festivalului Internațional de Teatru Nou de la Arad în data de 10 mai, orele 18:00 la Sala Marionete a Teatrului Clasic Ioan Slavici din Arad, pentru a viziona spectacolul „Copii răi” de Mihaela Michailov, în regia talentatei Geanina Hergheligiu.

Actorii Ana-Maria Irimia, Raluca Jugănaru și Alin Potop, sub îndrumarea atentă a regizoarei Geanina Hergheligiu, dau naștere unui spectacol în care lumea pe care o cunoaștem cu toții este afișată crud, dar totodată în concordanță cu realitatea.

Inspirat dintr-un caz real, COPII RĂI este  un spectacol-manifest al generaţiei „copy-paste”, al generaţiei „la un click distanță” împotriva sistemului educaţional din şcoli dar şi de acasă, un spectacol acut, necesar, care induce publicului teme clare de reflecție și acțiune. Relația abuzivă profesor-elev, perpetuarea modelului „pedepsei” ca metodă de educație, problema părinților neatenți, problema bullying-ului, a asocierii procesului educațional cu suferința, a conceptelor predate, dar neaplicate, problema copilului de nivel slab care ajunge să fie anihilat de un sistem în care doar „eroii” contează, sunt teme prezente în spectacol.

Textul are la bază povestea reală a unei eleve de 11 ani, ţinută în clasă cu mâinile legate la spate, ca pedeapsă, de către profesoara de istorie, fiind umilită și agresată apoi de către colegii de clasă. Personajul (Fetița) are 11 ani, aflându-se în perioada delicată a pre-adolescenţei care se manifestă plenar; lumea se dilată şi nevoile de identitate şi respect sunt uriaşe. La această vârstă, copiii sunt pe tărâmul fragil dintre copilărie şiadolescenţă; corpul lor pare dezvoltat şi matur, dar sufletul le este mai degrabă crud.

Un spectacol ce redă o lume crudă, dar adevarată, o producție ce trezește în orice spectator conștiința, dar și sentimente de înțelegere, responsabilizare și compasiune.

Mai jos, puteți urmări un teaser al spectacolului:https://www.youtube.com/watch?v=hWIj5-FmqUk , dar și întregul program al Festivalului de Teatru Nou de la Arad: http://teatrulclasic.ro/news/fitn5-programul/

Distribuție: Ana-Maria Irimia, Raluca Jugănaru, Alin Potop

Regie: Geanina Hergheligiu

Scenografie: Ruxandra Manolovici

Light& Sound design: Alexandru Bibere
Mișcare scenică: Alina Iacov Lazăr

Spectacolul este recomandat persoanelor peste 12 ani.

 Teatrul Arte dell’Anima – Din suflet pentru Artă!

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.