Managerul Spitalului Pantelimon, demis!

0

Managerul Spitalului „Sfântul Pantelimon”, Gheorghe Popescu, a fost demis, a declarat miercuri, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al unității medicale, Fiorela Mițoiu.

Ea a spus că nu a fost numit încă un înlocuitor al acestuia.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a anunțat marți că ia în calcul inclusiv schimbarea echipei manageriale de la Spitalul ”Sfântul Pantelimon”, în urma controlului efectuat după ce un pacient a murit din cauza unei transfuzii greșite.

„Am citit raportul aseară, în afară de lucrurile știute cu privire la greșeala pe care a făcut-o cadrul medical care a administrat transfuzia, colegii mei de la inspecție au identificat și probleme manageriale, probleme de aprovizionare cu echipamente de identificare a sângelui și probleme legate de proceduri cu privire la ultimul control înainte de administrarea perfuziei, motiv pentru care vom gândi și măsuri în acest sens”, preciza Bodog.

Ministrul a solicitat ancheta la Spitalul Clinic de Urgență ”Sf. Pantelimon” București, după ce un pacient în vârstă de 66 ani a decedat în urma unei transfuzii sanguine.

Verificarea a avut loc în zilele de 17 și 18 aprilie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.