Filmele românești au „invadat” Los Angeles

0

Filme reprezentative pentru cinematografia română au fost selectate pentru a participa la South East European Film Festival (SEEfest), din Los Angeles, ce se desfășoară în perioada 27 aprilie – 4 mai, informează ICR New York.

În colaborare cu compania Double 4 Studios, condusă de cineastul de origine română Andrei Zincă, în 2017, la cea de-a XII-a ediție a SEEfest vor fi prezentate trei lungmetraje premiate în festivaluri internațional și două documentare: The Fixer, regia Adrian Sitaru (lung-metraj artistic),  La drum cu tata, regia Anca Miruna Lăzărescu (lung-metraj artistic), Însărcinată în România, regia Jesus del Cerro (documentar) și Chuck Norris vs. Communism. Proiecțiile vor fi urmate de discuții cu publicul, la care vor lua parte Adrian Sitaru, Irina Margareta Nistor, Anca Miruna Lăzărescu și Jesus del Cerro, informează Agerpres.

De asemenea, scurtmetrajul de animație românesc va fi reprezentat de Plastic Flowers (Flori de plastic), regizat de Claudia Ilea, având o durată de 3-5 minute.

O seară specială, premergătoare deschiderii oficiale a Festivalului, a fost dedicată comunității românești din sudul Californiei. Pe 26 aprilie a fost proiectat filmul Chuck Norris vs. Communism, având-o ca invitat special pe Irina Margareta Nistor.

Realizatorii vor participa și la un seminar dedicat cineaștilor participanți și producătorilor independenți de film din Hollywood, în care se va face un schimb de idei în legatură cu specifcul producției de film din Europa de Est.

South East European Film Festival promovează cultura din sud-estul Europei și înlesnește publicului din Los Angeles  accesul la o experiență culturală unică. SeeFest organizează anual prezentarea operelor cinematografice reprezentative din regiune, precum și proiecții periodice și programe diverse de promovare a cinematografiilor din Europa de Sud-Est. Festivalul se desfășoară în mai multe cinematografe din Beverly Hills și contează pe un public de aproximativ 5.000 de persoane.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.