Băsescu ironizează comisia privind alegerile din 2009

0

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat la România TV că nu crede că preşedintele Iohannis ar putea veni la comisia parlamentară pentru alegerile din 2009.

„E foarte greu de spus ca Laura Codruţa Kovesi să fie chemată la o comisie senatorială. Prin regulamentele actuale nu poate fi obligată nicio persoană să participe la astfel de manifestări politice. Este şi o decizie a CCR. Nu sunt de nicio parte. Am spus că trebuie să fie o anchetă a Parchetului General. Am susţinut această comisie şi la Parlament. Să facă ce vor. Mi-e greu să vă spun cum reaţionează la acest lucru un preşedinte în funcţie. Nici eu nu aş fi mers dacă eram preşedinte. Nu ştiu dacă ar merge Klaus Iohannis. Dacă e cinstită comisia, să facă o analiză corectă sau se vrea un rezultat politic „, a spus Băsescu.

„M-aş bucura dacă Senatul l-ar desemna preşedinte pe Mircea Geoană. Se înţeleg cu Iohannis, îşi face mandatul, apoi îşi continuă şi Iohannis mandatul. Lăsaţi-mă să fiu ironic. Neplăcut pentru doamna Kovesi ar fi dacă se duce şi dacă nu se duce la Comisie dacă este chemată.”, a spus Băsescu.

Dacă se va începe o comisie parlamentară, trebuie să plece de la o premisă. E o probă că de la mine s-au furat voturi în 2009. S-au renumărat voturile nule şi din acelea mi s-au furat 3000 de voturi. Asta înseamnă 3%. Şi cum reuşea un singur om al meu să fure în secţia de votare să fure împotriva a 4 hoţi de la ceilalţi. Buletinele de vot nu mai există. 2,3% din voturile lui Geoană trebuiau să fie la mine.

Foarte important ar fi să se afle ce făceau cei 4 la Oprea acasă. Locul lor în acea seară era la birou. Dacă se reclamau furturi, trebuiau să fie pe fază, atât parchetul, cât şi SRI-ul. SRI cu şefii lui prin direcţia de apărare a constituţiei trebuiau să fie pe fază, să nu fie alterat procesul democratic asupra căruia au responsabilităţi. Doamna Kovesi venise cu adjunctul şi Coldea era şi cu şeful lui politic acolo. Asta cred că parchetul va putea rezolva, nu comisia parlamentară. Cât timp preşedinti, miniştri, senatori dau declaraţii la procurori, doamna Kovesi de ce să nu dea? Eu cred că dacă voiau să schimbe ceva, stăteau la birou. Resping ideea că am vorbit cu Kovesi în noaptea alegerilor. Nu a vorbit cu mine, poate cu un alt preşedinte. Eu ştiam că am câştigat cu voturile din dispora”, a mai spus Băsescu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.