„Manifesto”, revelația de la Tribeca Film Festival

0

„Întreaga artă este azi un fals. Nimic nu este original”. Este una din premisele filmului ‘Manifesto’, în care joacă Cate Blanchett, proiectat miercuri la Tribeca Film Festival de la New York, relatează EFE.

În acest film experimental, în regia lui Julian Rosefeldt, actrița australiană interpretează 13 personaje care recită — cu diferite accente și în scenarii diferite — un monolog bazat pe cele mai revoluționare manifeste ale artei secolului al XX-lea.

Cu prilejul prezentării filmului la festivalul de la New York, unde concurează la categoria ‘Spotlight Narrative’, Blanchett a explicat că, deși multe dintre textele prezentate sunt din secolul trecut, acestea au „o mare relevanță” și în prezent.

Blanchett recită în acest film manifestul dadaismului, transformat într-o expunere sumbră, precum și emblematicele texte ale lui Karl Marx, ale curentului Pop Art sau futurismului, pe un ton care combină satira cu umorul și care invită la punerea sub semnul întrebării a factorilor sociali, politici și de gen ce configurează rolul artistului în societate.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.