O nouă premieră la Nottara: „Burlaci și Burlăcițe”

Spectacolul „Burlaci și burlăcițe”, pe textul dramaturgului contemporan Hanoch Levin, în regia Alessandrei Giuntini, va fi prezentat, vineri, de la ora 19,30, în premieră oficială, la sala George Constantin a Teatrului Nottara, au informat organizatorii printr-un comunicat transmis Agerpres.

Din distribuție fac parte Daniela Minoiu, Vlad Gălățianu, Alexandru Mike Gheorghiu, Corina Dragomir, Sebastian Ghiță. Decorul este conceput de Ștefan Caragiu și Alessandra Giuntini, iar costumele sunt semnate de Mihaela Popescu.

Textul face parte din categoria acelora „pe care nu le poți ignora: fie îl iubești, fie îl urăști; indiferent, oricum, nu te lasă”, precizează traducătorul.

Conform comunicatului, respectând nota de burlesc, pe care textul acidului autor israelian o propune, regizoarea a creat o comedie fără inhibiții, în care parodia și caricatura se împletesc savuros cu umorul aspru și observația ironică.

„Pentru mine a fost mereu interesant să găsesc limbajul scenic potrivit fiecărui text și pentru aceasta încerc să-mi folosesc toate cunoștințele, de la teatrul realismului psihologic, la commedia dell’arte și până la dansul contemporan. Am senzația că, împreună cu actorii, am construit atmosfera potrivită și că acest spectacol nu e doar o comedie la care să mori de râs; nu — aici spectatorul se va gândi puțin și la viața lui și va trebui să admită că în interiorul fiecăruia dintre noi e ascuns un clovn tragic și caraghios”, potrivit regizoarei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.