Maria Grapini, invitat de onoare al primului Forum Economic Mexican din România!

Vineri, 5 mai, la orele 13, Consiliul Judeţean Timiş găzduieşte un eveniment extraordinar, dedicat Mexicului, în fapt primul Forum Economic Mexican din România. Timişoara scrie, astfel, o nouă premieră în colaborarea internaţională cu diverse ţări care pot contribui, economic, la relaţii bilaterale deopotrivă avantajoase.

Evenimentul se va bucura de o prezenţă la cel mai înalt nivel, diplomatic şi administrativ:  E.S.  Ambasadorul Mexicului în România, Arturo Trejo, consilierul economic Oscar Javier Camacho Ortega, reprezentantul ProMéxico Trade Commissioner din Milano, prefectul judeţului, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, primarul Timişoarei, europarlamentarul Maria Grapini, rectorul UVT, conducerea CCIAT, reprezentanţi ai companiilor de top din oraş şi judeţ.

Europarlamentarul Maria Grapini va ţine un cuvânt de salut, în debutul programului.

“Mă onorează invitaţia şi voi participa cu maxim interes! Mă bucur că primul Forum Economic Mexican din România se desfăşoară la Timişoara! Consider că asemenea acţiuni sunt foarte importante pentru dezvoltarea relațiilor economice internaționale. Ca fost consul onorific al Indiei, apreciez dezvoltarea relațiilor cu ţări terțe, iar acest lucru îl susțin şi promovez şi în Parlamentul European”, a declarat Maria Grapini.

Mexicul se situează printre primele 15 puteri economice mondiale, făcând parte din grupul economic G20, iar intențiile sale sunt de a strânge și a consolida relațiile economice cu România și, în special, cu zona de vest a României.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.