Merkel vede Rusia drept un „partener important”

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a promovat marţi după-amiază o relaţie mai puternică cu Rusia înainte de o întâlnire importantă cu preşedintele Vladimir Putin în staţiunea turistică de la Soci, relatează DPA.

”Rusia este în mod natural un partener important”, a declarat Merkel.

Aceasta este a doua vizită a cancelarului german în Rusia, după controversata anexare din urmă cu trei ani a peninsulei Crimeea, care a dus la un adevărat război al declaraţiilor şi sancţiunilor între Moscova şi Occident.

Putin a întâmpinat-o pe Merkel la Soci, unde a declarat că discuţiile se vor concentra pe situaţia din Ucraina şi Siria.

De asemenea, preşedintele rus i-a mulţumit cancelarului german că i-a dat oportunitatea de a discuta despre pregătirea summitului liderilor G20, care urmează să aibă loc în luna iulie la Hamburg.

Înainte de întâlnire, purtătorul de cuvânt guvernamental german a declarat că dezacordurile cu privire la situaţia din Ucraina ”au pus greutate pe relaţia” dintre Germania şi Rusia.

Întâlnirea celor doi lideri are loc la doar o săptămână după ce un observator al OSCE a murit în urma exploziei unei mine de teren din regiunea Lugansk, unde luptătorii proruşi au proclamat o republică separatistă cu finanţare din partea Moscovei.

Relaţiile ruso-germane au fost extrem de tensonate în ultimii ani, în special după anexarea peninsulei Crimeea şi doborârea aeronavei MH17 deasupra Donbas.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.