Tarifele RCA cresc cu 20%. Din mai!

Vești proaste pentru șoferi! Polițele RCA, mai scumpe cu cel puțin 20 de procente din această lună.

După plafonare vine potopul preţurilor. Poliţele RCA se vor scumpi din nou de la mijlocul lunii mai cu cel puţin 20 de procente, anticipează brokerii.

Plafonarea tarifelor va expira în 3 săptămâni. Şi s-ar putea să nu fie singurele modificări. Autorităţile vor să oblige firmele de asigurări să vină în ajutorul clienţilor.

În prezent, tarifele RCA sunt plafonate prin lege, aceasta fiind o situație unică în Europa. La fixarea tarifelor s-a ajuns tocmai în condițiile în care concurența a scăzut semnificativ după ieșirea din piață a Astra și Carpatica Asig, iar prețurile au crescut automat. În aceste condiții, un eventual boom al tarifelor nu este exclus nici după expirarea perioadei de plafonare. În mod normal, prețurile ar trebui să redevină libere din 19 mai, însă este posibil ca presiunile asociațiilor de transportatori să dea iar rezultate și perioada să fie prelungită cu încă trei luni.

Prognozele transportatorilor arată că dacă un şofer tânăr cu vârsta de sub 25 ani are o maşină pentru a cărei asigurare plăteşte acum maximum 1.166 lei, după liberalizarea RCA costul poliţei va trece de 1.515 lei.

Avem veşti proaste şi pentru tinerii cu vârste între 25 şi 30 de ani. Un tânăr care deţine, de exemplu, o maşină cu motor de 1,8 litri şi plăteşte cel mult 1.042 lei pe an pentru RCA, din luna mai riscă să scoată din buzunar peste 1.460 lei pe aceeaşi poliţă.

Tot cu 30% mai scumpe vor fi şi asigurările pentru transportatori. În cazul unui vehicul de până în 7,49 tone, preţul RCA va urca de la 1.918 lei la aproape 2.500 lei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.