Iohannis merge la mânăstirile din Suceava

0

Preşedintele Klaus Iohannis vizitează miercuri judeţul Suceava, unde are întâlniri cu autorităţile locale şi mediul de afaceri. Preşedintele va vizita şi mănăstirile din judeţ.

Reprezentanţii Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava-Botoşani i-au prezentat lui Klaus Iohannis planurile şi intenţia asociaţiei de a se profila ca organizaţie regională performantă şi pregătită să pună în practică proiecte cu finanţare europeană menite să asigure dezvoltarea durabilă a zonei, potrivit unui comunicat al Preşedinţei.În cadrul întrevederii, preşedintele Klaus Iohannis, şi-a exprimat susţinerea pentru această iniţiativă aflată într-o regiune cu un important potenţial de dezvoltare. Preşedintele a subliniat că vizita sa are tocmai rolul de a sprijini astfel de proiecte inovative, în special pentru cei care activează în sectorul bioeconomiei, siguranţei alimentare a populaţiei şi protecţiei mediului, şi că asemenea viziuni integrate pot genera progresul economic în zona Suceava-Botoşani.

Şeful statului a apreciat că prin astfel de iniţiative se poate spera ca dezvoltarea spaţiului rural să devină reală şi durabilă, iar România poate deveni numărul 1 în Uniunea Europeană în privinţa agriculturii ecologice.

În cadrul discuţiilor, participanţii au accentuat nevoia de cooperare între judeţele implicate. Cu acest prilej, s-a discutat şi despre Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare”, unul dintre aeroporturile cele mai noi şi moderne din regiune. Atât preşedintele, cât şi reprezentanţii clusterului au punctat beneficiile deosebite pe care acest tip de infrastructură le aduce regiunii, mai precizează sursa citată.

Klaus Iohannis va participa la o dezbatere cu peste 300 de aleşi locali din regiune, care se va centra pe ideea evidenţierii problemelor cu care se confruntă autorităţile locale şi identificarea soluţiilor pentru aceste probleme.

Preşedintele va vizita şi mănăstirile Voroneţ şi Dragomirna.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.