Șocant: O agentă FBI s-a căsătorit cu un membru ISIS!

0

O agenta FBI, care avea o misiune top-secreta autorizata, a calatorit in Siria, in 2014, si s-a casatorit cu un membru ISIS pe care trebuia sa il ancheteze.

De asemenea, agenţia susţine că a ”luat mai mulţi paşi într-o varietate de domenii pentru a identifica şi reduce vulnerabilităţile de securitate” după acest incident.

Jurnaliştii CNN sunt primii care au publicat investigaţia, dezvăluind că Daniela Greene şi-a minţit angajatorii atunci când a plecat în 2014 spre Siria.

Traducătoarea în vârstă de 38 de ani şi-a petrecut ultimii doi ani în spatele gratiilor după ce s-a întors în Statele Unite, la doar câteva săptămâni după ce se căsătorise cu Denis Cuspert, un raper german devenit recrutor pentru jihadiştii Statului Islamic.

În februarie 2015, executivul american l-a introdus pe lista teroriştilor internaţionali, iar raperul german a apărut inclusiv într-un videoclip de propagandă în care ţine un cap proaspăt decapitat.

Greene lucra pentru filiala din Detroit a Biroului Federal de Investigaţii şi în ianuarie 2014 a primit sarcina de a-l investiga pe Cuspert.

Şase luni mai târziu, agenta fluentă în germană a călătorit în Siria pentru a se mărita cu jihadistul ISIS.

Însă, Greene le-a spus superiorilor ierarhici că pleacă pentru a-şi vizita părinţii în Germania, deşi ea este originară din Cehoslovacia.

Agenta FBI a călătorit în schimb în Turcia şi a traversat cu ajutorul unor jihadişti graniţa spre Siria.

Deşi Greene era căsătorită în acel moment cu un militar american, aceasta s-a măritat în iunie 2014 şi cu Denis Cuspert, cunoscut sub numele de scenă Deso Dogg sau numele jihadist Abu Talha al-Almani.

Traducătoarea a avut imediat dubii cu privire la noul ei soţ.

”Chiar am făcut o grămadă de mizerii de data asta. Am plecat şi nu mă pot întoarce înapoi. Sunt într-un mediu extrem de dificil şi nu ştiu cât timp voi rezista aici, dar nu contează, este puţin cam târziu”, a scris agenta unui prieten din Statele Unite.

După doar o lună în Siria, aceasta a fugit din nou şi s-a întors în SUA.

Greene a mărturisit că i-a spus lui Denis Cuspert că este vizat de o anchetă a FBI.

Nu există informaţii despre cum a reuşit femeia să fugă din teritoriile controlate de jihadiştii Statului Islamic.

În decembrie 2014, aceasta a pledat vinovată pentru mărturii mincinoase cu privire la terorism internaţional şi a primit doi ani în spatele gratiilor.

Daniela Greene lucrează în prezent ca hostess la un hotel din Statele Unite.

Procurorii i-au catalogat acţiunile drept oribile şi au susţinut că merită o pedeapsă severă, dar aceasta a obţinut o înţelegere în schimbul unei colaborări totale cu FBI.

Avocatul Shawn Moore a descris-o drept o femeie inteligentă, articulată, dar naivă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.