Burleanu, în război cu cluburile din Liga I

0

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că Liga Profesionistă de Fotbal s-a grăbit să voteze împotriva principiului solidarităţii, luna trecută, însă acesta se va aplica dacă Adunarea Generală a FRF îl va aproba.

„Am văzut că cei de la LPF s-au grăbit să voteze. Pe 27 mai avem Adunare Generală şi se va vota. Nu ştiu dacă le place sau nu celor din Liga I, dar Adunarea Generală este forul suprem al fotbalului românesc şi chiar dacă le va plăcea sau nu, principiul solidarităţii nu va dispărea din fotbalul european”, a afirmat Răzvan Burleanu.

Întrebat cum va implementa acest proiect în condiţiile în care câteva cluburi din Liga I sunt în insolvenţă şi este vorba de un contract comercial din care federaţia nu face parte, Răzvan Burleanu a spus: „Dacă Adunarea Generală va vota propunerea, acest proiect va fi aplicat. Avem toate pârghiile regulamentare să implementăm acest lucru. Eu cred că fiecare în sinea lui, dintre cei din Liga I, consideră că e un principiu echitabil. Dacă nu voi reuşi să-i conving pe cei din Liga I vă asigur că toţi cei din liga a doua sunt deja convinşi”.

Răzvan Burleranu a răspuns şi criticilor preşedintelui executiv al CSM Poli Iaşi, Florin Prunea, a declarat că ideea FRF reprezintă o manevră „comunisto-securistă” pentru a învrăjbi lumea fotbalului românesc şi a făcut referiri la banii încasaţi de şeful federaţiei. „Dacă domnul Prunea crede că veniturile mele sunt mai mari decât ale lui, sunt dispus să facem schimb pentru ultimele şase luni şi diferenţa să o investim la echipele de copii şi juniori de la Poli Iaşi”, a spus Burleanu.

„Nu vorbim doar de o identitate vizuală, ci de impunerea unor branduri. Logo-urile sunt doar semne şi simboluri şi nu ne vom referi doar la imaginea vizuală, am avut asistenţă din partea UEFA în privinţa acestui proiect. Aceste noi poveşti trebuiau să se bucure de susţinerea echipelor din liga a doua şi a treia şi am avut întâlniri cu reprezentanţii din cele două eşaloane, care au fost în unanimitate pentru susţinerea celor două branduri. Pentru un succes pe termen lung ai nevoie de consolidarea brandului”, a spus Burleanu.

El a menţionat că din această săptămână vor fi celebrate toate echipele campioane de la nivelul ligilor a treia şi a doua. „E normal să apreciem performanţa. Acest proiect a fost susţinut financiar de UEFA, costurile nu le ştim pentru că s-a lucrat cu experţi care au consolidat branduri puternice din Europa”, a mai afirmat şeful FRF.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.