Schimb de replici între președintele PE și Theresa May

0

‘Nimeni’ la Bruxelles nu încearcă o imixtiune în campania electorală din Marea Britanie, a declarat joi președintele Parlamentul European, Antonio Tajani, în replică la acuzele de ingerință aduse cu o zi în urmă de premierul Theresa May, transmite AFP.

‘Nimeni nu vrea să influențeze campania electorală în Marea Britanie’, a afirmat Tajani, într-o conferință de presă la Bruxelles.

‘Nu vrem să influențăm dezbaterea în Marea Britanie, ei sunt cei care au decis să părăsească Uniunea Europeană. Noi am spus doar că ne vom apăra interesele’, a continuat el.

Miercuri seară, Theresa May, a cărei strategie pentru viitoarele negocieri asupra Brexit-ului a fost criticată de europeni, a contraatacat, acuzându-i pe ‘unii’ responsabili europeni că încearcă să influențeze rezultatul alegerilor legislative din țara sa și că nu doresc succesul acestor tratative.

‘Nu este un atac sau o formulare deplasată a spune că a fi membru al UE nu este același lucru cu a fi în afara UE. Eu, unul, cred că e mai bine, dar e opinia mea’, a explicat Tajani.

Din partea Comisiei Europene, răspunsul a fost mai puțin direct. ‘Suntem prea ocupați pentru a face comentarii la comentarii’, a declarat purtătorul de cuvânt Margaritis Schinas, în briefingul de presă zilnic. ‘Știm că în Marea Britanie au loc alegeri. Oamenii devin agitați’ odată cu apropierea scadenței de 8 iunie, a remarcat el.

‘Odată ce vom avea un guvern britanic imediat după alegeri, vom fi foarte ocupați să ne angajăm în mod constructiv în negocieri’ pentru găsirea unui acord privind ieșirea Marii Britanii din UE, a explicat Schinas.

Citând o listă de activități în curs și de întâlniri între președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și lideri europeni, Margaritis Schinas a dat asigurări că instituția nu își va ‘Brexit-iza’ munca.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.