Antonescu îl susține pe Bușoi la șefia PNL

0

Crin Antonescu revine în luptele la vârful PNL. Fostul președinte declară susținerea sa publică pentru Cristian Buşoi, cel care și-a anunțat intrarea în competiția pentru șefia acestui partid. Crin Antonescu nu i-a uitat pe cei care l-au părăsit după eșecul la ultimele alegeri europarlamentare.

Actualul secretar general interimar a devenit al treilea liberal care și-a anuntat, public, intenția de a candida la șefia partidului, după Cătălin Predoiu și Ludovic Orban. Susținut de o parte din vechii liberali, Bușoi mizează pe sprijinul esențial al unui fost lider de partid.

Retras de ani buni din zona de conducere, preferând postura de simplu observator după Congresul în care „cooperativa” din PNL a facilitat instalarea lui Klaus Iohannis în fruntea partidului, Antonescu are propriile motive pentru revenire.

Sprijinul lui Crin Antonescu nu este singurul pe care conteaza noul candidat. Ultimele săptămâni au fost presărate de negocieri, dorite secrete, între Bușoi și fidelii săi, cu noii lideri de filiale. La fel a procedat și Ludovic Orban.

Deocamdată, prima tabără se poate baza pe voturile a 18 filiale, Orban pe cele din alte 10-12 organizații. Restul filialelor fie joacă la dublu, fie așteaptă deciziile altor lideri influenți. Ilie Bolojan, dorit candidat de ardeleni, ezită, situație de care caută să profite liderul interimar Raluca Turcan, pentru a-și depune candidatura, susțin surse din PNL.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.