Băuturile carbogazoase vor fi supraimpozitate

0

Deputatul PSD Costel Lupaşcu a precizat vineri, într-un comunicat de presă, că ia în calcul să depună o propunere legislativă pentru supraimpozitarea alimentelor şi băuturilor cu un conţinut mare de zahăr, în condiţiile în care este „îngrijorat” de creşterea alarmantă a incidenţei obezităţii în rândul copiilor din România, ţara noastră plasându-se pe locul trei în Europa la acest capitol.

„Am citit un raport recent al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii care plasează România pe locul trei în Europa în ceea ce priveşte obezitatea în rândul copiilor şi adolescenţilor. Practic, 3 din 10 copii şi adolescenţi din România sunt obezi, aceasta fiind o consecinţă directă a consumului mare de băuturi şi alimente cu un conţinut mare de zahăr. La copiii cu vârsta de 8 ani, prevalenţa obezităţii este de 26,7%. Este o chestiune de sănătate publică, deci se impune o intervenţie a statului”, a precizat Costel Lupaşcu.

Social-democratul intenţionează să depună o propunere legislativă pentru supraimpozitarea alimentelor şi băuturilor cu un conţinut mare de zahăr, proiectul urmând a fi discutat în partid şi în grupul PSD din Camera Deputaţilor.

„Iau în calcul o lege pentru supraimpozitarea alimentelor şi băuturilor cu un conţinut mare de zahăr. Există astfel de reglementări în Statele Unite, Marea Britanie, Franţa şi alte state. Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă tuturor statelor să aplice un astfel de impozit. Există şi dovezi că astfel de măsuri au condus la scăderea consumului acestor produse. Evident, înainte de a iniţia o propunere legislativă, mă voi consulta cu ceilalţi colegi din partid şi din grupul PSD de la Camera Deputaţilor”, a conchis deputatul PSD.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.