Băuturile carbogazoase vor fi supraimpozitate

0

Deputatul PSD Costel Lupaşcu a precizat vineri, într-un comunicat de presă, că ia în calcul să depună o propunere legislativă pentru supraimpozitarea alimentelor şi băuturilor cu un conţinut mare de zahăr, în condiţiile în care este „îngrijorat” de creşterea alarmantă a incidenţei obezităţii în rândul copiilor din România, ţara noastră plasându-se pe locul trei în Europa la acest capitol.

„Am citit un raport recent al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii care plasează România pe locul trei în Europa în ceea ce priveşte obezitatea în rândul copiilor şi adolescenţilor. Practic, 3 din 10 copii şi adolescenţi din România sunt obezi, aceasta fiind o consecinţă directă a consumului mare de băuturi şi alimente cu un conţinut mare de zahăr. La copiii cu vârsta de 8 ani, prevalenţa obezităţii este de 26,7%. Este o chestiune de sănătate publică, deci se impune o intervenţie a statului”, a precizat Costel Lupaşcu.

Social-democratul intenţionează să depună o propunere legislativă pentru supraimpozitarea alimentelor şi băuturilor cu un conţinut mare de zahăr, proiectul urmând a fi discutat în partid şi în grupul PSD din Camera Deputaţilor.

„Iau în calcul o lege pentru supraimpozitarea alimentelor şi băuturilor cu un conţinut mare de zahăr. Există astfel de reglementări în Statele Unite, Marea Britanie, Franţa şi alte state. Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă tuturor statelor să aplice un astfel de impozit. Există şi dovezi că astfel de măsuri au condus la scăderea consumului acestor produse. Evident, înainte de a iniţia o propunere legislativă, mă voi consulta cu ceilalţi colegi din partid şi din grupul PSD de la Camera Deputaţilor”, a conchis deputatul PSD.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.